Останимо у контакту

Спорт

ВК Раднички представио свој тим

У Спортском центру “Парк“ јавности је данас представљен стручни штаб и тим Ватерполо клуба “Раднички“ за сезону 2012/2013. Тренер клуба је Дејан Удовичић, а капитен Вања Удовичић. У “дрим тиму“ налазе се Филип Филиповић – крило, Борис Злоковић на позицији центра, бек Дамир Бурић, затим Александар Ћирић, голман Здравко Брадић и Енди Стивенс, бек Славко Гак, Борис Поповић, Душан Марковић, Игор Лазић, Ђорђе Филиповић, Војислав Чупић, Ђорђе Башић и Ведран Ћирковић. .
Захваљујем се на изузетно искреном и срдачном пријему у Крагујевцу а ми ћемо то узвратити својим резултатима – рекао је том приликом тренер Удовичић. Дошао сам у Крагујевац да помогнем у стварању једног новог спорта, осамостаљивању тренера који ће клуб даље водити, као и оснивању ватеропло школе.

С обзиром на то да је реч о путпуно новом спорту за овај град, ово је не само за мене него и за све суграђане један веома свечан и специфичан тренутак – рекао је том приликом градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Наш вишедеценијски сан био је затворени базен и када смо то коначно и остварили створили смо услове за ватерполо. То је изузетно важно јер ће захваљујући овим младим људима, који ће нема сумње бити узор, много деце пожелети да крене њиховим стопама.

Промоцији Ватеропло клуба “Раднички“ присуствовао је и министар финасија Млађан Динкић, истински пријатељ спорта и града Крагујевца. Срећан сам што ће Крагујевац добити врхунску, светску екипу која ће прославити ватеропло широм Европе. Идеја Вање Удовичића да се у Крагујевцу направи ватерполо клуб, имајући у виду резултате који су остварени у другим спортовима, прихваћена је јер је то прилика да централна Србија добије једну јаку ватерполо екипу. Осим изузетних резултата које очекујемо од једног оваквог тима, то ће свакако бити мотив деци да на најбољи могући начин искористе овај базен и науче ватерполо.]

Настави са читањем

Популарно