Забава

Guarana Lovefest од 1. до 3. августа у Врњачкој Бањи

Guarana Lovefest, највећи музички и уметнички фестивал у централној Србији, овог лета биће одржан од 1. до 3. августа у Врњачкој Бањи. Посетиоце седмог издања фестивала очекују музички програм на три локације у граду, бесплатни садржаји на десет програмских зона, као и активности у оквиру посебних омладинских и хуманитарних пројеката. 

Према речима организатора, наступима највећих светских продуцената, музичка зона поклониће публици најквалитетнију забаву и прилику да чују водеће звезде електронске музичке сцене.

„Уверени смо да ће Lovefest ове године у оквиру музичког програма задовољити апетите највећих обожавалаца електронског звука и да ће публика уживати у несвакидашњем спектаклу који припремамо“, казали су представници фестивала.

На главној фестивалској бини током три ноћи публици ће се представити неки од најпознатијих извођача електронске музике међу којима су легенде детроитске ди-џеј сцене Carl Craig и Kevin Saunderson, италијански ди-џеј Butch, холандски двојац Detrot Swindle, као и Darius Surossian и NiCe7. Домаћа подршка биће Јан Немечек, Никола Вемић и Вук Смиљанић. Први дан Guraran Lovefest-a биће резервисан за промоцију српске и регионалне музичке сцене, а осим наступа група ZAA и Stray Dogg, звезде вечери биће популарни босански састав Дубиоза Колектив.

Богат музички програм биће организован и на Energy Stage-у где ће наступити холандски ди-џеј Gitchell Moore, дански двојац Desos&Storm, популарни извођачи електронске музике из Србије – Банда Панда, Игор Јадранин, Доо, Мањане, Кристијан Молнар, Кристина Лалић, Суботић, Немања Крстић као и ди-џеј дуо Лука Вуковић и Иван Радојевић. Старијим колегама придружиће се и Виктор Апостолски из Скопља, као и Бојан Мусулин из Београда, победници Lovefest конкурса „Младе наде“.

Осим на простору летње позорнице, сви посетиоци фестивала моћи ће да уживају у музици и током дана на Durex Chill зони. Музички програм трајаће сваког дана од 15 до 18 часова, а улаз у зону је бесплатан.

Биоскоп на отвореном, улични баскет и забава за најмлађе на Guarana Lovefest-у

Овогодишњи Guarana Lovefest биће одржан у оквиру 10 зона на 11 локација у центру Врњачке Бање и тиме ће се наставити пројекат развоја омладинског активизма. Сви посетиоци моћи ће да погледају филмове у Pringles биоскопу на отвореном чији ће програм свечано отворити канадски путописац и документариста Кристофер Рудер. Публика ће током дана моћи да посети изложбу фотографија на Nikon Photo зони, али и да се едукује у оквиру Workshop и Еко радионица. Најмлађи посетиоци фестивала моћи ће да се играју и уживају са вршњацима на Aqua Viva Kids зони у оквиру које ће бити организоване креативне ликовне и драмске радионице за малишане. За све оне који пожеле да се баве спортом на располагању ће бити ool Bar Street Basket и Extreme зоне.

Ненад Боровчанин, државни секретар Министарства омладине и спорта истакао је да му је драго да се рађају нови трендови омладине, као и то да Србија има манифестацију посвећену развоју младих.

“Министарство омладине и спорта је у фебруару ове године и званично подржало Lovefest као највећи омладински фестивал у нашој земљи. Веома ми је драго да постоји платформа која осим што забавља, такође и едукује и мотивише младе да стварају и напредују у својој области“, рекао је Боровчанин. 

У оквиру Guarana Lovefest-a биће одржана и прва „Канцеларијада“, пројекат Канцеларије за младе, представљена кампања „Не говору мржње на Интернету“, као и хуманитарна акција за борбу против карцинома под називом „Чијих је наших пет минута“.

Камп на Guarana Lovefest-у

Свим посетиоцима Guarana Lovefest-a на располагању је и камп, који је смештен у близини главне музичке зоне. Простор на коме ће камп бити лоциран је ограђен и обезбеђен, а сви они који желе да на време резервишу своје место у њему потребно је да попуне пријаву на сајту www.lovefest.rs/kamp.

У продаји тродневне и једнодневне улазнице за фестивал 

Тренутна цена тродневног пакета улазница је 1599 динара, а пред почетак Guarana Lovefest-а цена тродневне карте биће 1899 динара. У продаји су доступне и једнодневне улазнице, које се могу купити за 799 динара за први, односно 699 динара за други и трећи дан фестивала. Карте за један или сва три дана фестивала могу се купити у свим пословницама Евентима у Србији.

Популарно

Exit mobile version