Спорт

Филиповић градио, Радић одбранио победу у Бреши

Ватерполисти Радничког Кон Тикија славили су на гостовању италијанској Бреши, резултатом 9:8, у дербију петог кола Лиге шампиона и тако постали једини тим са максималним учинком у досадашњем току такмичења. Овом изузетно важном победом Крагујевчани су се осамили на лидерској позицији и широм отворили врата фајнал-сикса.

Домаћи су повели после два минута игре, преко црногорског репрезентативца француског порекла Уга Крузиља, али се испоставило да је то било њихово једино вођство. Одмах затим узвратио је Душан Марковић на другој страни, а потпуни преокрет донео је капитен Филип Филиповић – 2:1. Ипак, шпански интернационалац Гиљермо Молина побринуо се да тимови у други период уђу изједначени.

Међутим, Шумадинци су фантастично отворили другу четвртину и стигли до предности од три гола, коју су потом одржавали готово до самог краја. Наиме, гостима је вођство вратио Иван Басара, а потом је два гола везао Филип Филиповић (5:2). До одласка на одмор играло се гол за гол, па су изабраници Дејана Јововића на предах отишли са вођство 7:4.

Трећу четвртину обележиле су јаке одбране, па је само Ђорђи успео да се упише у стрелце (7:5). Већ на старту последње деонице Филип Филиповић је лепим лоб ударцем поново вратио свом тиму „плус три“, али се ни Италијани нису предавали. Користили су своје бројчане предности и минут и по пре краја стигли на само гол заостатка (9:8). Међутим, феноменални голман Здравко Радић, који је током целог меча сјајно предводио одбрану Радничког, у финишу је одбранио неколико изузетно важних и постарао се да бодови оду у Крагујевац.

Најефикаснији био је Филип Филиповић са 5 голова, Душан Марковић додао је два, а по један Ђорђе Филиповић и Иван Басара.
Прослављени српски фудбалер, Дејан Станковић, бодрио је крагујевачке ватерполисте на базену Ди Помпијано. Рекордер по броју утакмица у дресу Србије овај дуел пратио је у друштву Југослава Васовића, спортског директора Радничког.

Тренер Радничког, Дејан Јововић, био је презадовољан подвигом који су направили његови изабраници.
– Нанели смо Бреши први пораз на њихвом терену у овој сезони, што свакако има огромну тежину. Ово је врућ терен, попут свих италијанских и морали смо да издржимо притисак до последње секунде. Радује ме да финале Купа и све што се дешавало није оставило ама баш никакав траг на екипу. Играчи су били максимално спремни и доказује се да смо, како сезона одмиче, и физички и психички све јачи. Види се да идемо узлазном путањом што се квалитета игре тиче. Ту има још пуно резерви, али је битно да смо направили велики корак, практично смо пред вратима фајнал-сикса и сада можемо да размишљамо о освајању првог места у групи – рекао је Јововић.

Бреша – Раднички Кон Тики 8:9 (2:2, 2:5, 1:0, 3:2)

БРЕША – Базен: Ди Помпијано. Судије: Коганов (Азербејџан) и Фекете (Мађарска).
БРЕША: Дел Лунго, Валентино, К. Першути, Крузиља 1, Молина 2, Рицо 2, Ђорђи 1, Нора, Н. Прешути, Бодегас 1, Ди Фулвио 1, Наполитано, Диан.

РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић, Розентал, Королија, Вуксановић, Миличић, Ћирић, Басара 1, Злоковић, Ф. Филиповић 5, Марковић 2, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић.

Популарно

Exit mobile version