Останимо у контакту

Друштво

Coca-Cola караван у Крагујевцу

Празнични Coca-Cola караван посетио је грађане Крагујевца који су, окупљени на Тргу код крста, уживали у зимској  чаролији и дружењу са Деда Мразом и његовом поларном дружином, а прикупљене су и честитке за малишане који празнике проводе у болницама.

Лепим жељама и порукама наде, љубави и пажње велики број суграђана прикључио се овогодишњој мисији каравана – да се новогодишњим честиткама улепшају празници болесним малишанима и да се заједничким снагама донесе што више  осмеха на њихова лица. После дружења са посетиоцима каравана, представе и магичних тренутака у којима су највише уживали најмлађи, Деда Мраз се са својим помоћницима Мразуљком, Снегуљком, Њушкицом, Грудвицом и Мрвицом упутио на дечје одељење Клиничког центра, како би обрадовали малишане и поделили им честитке и поклоне.

Coca-Cola волонтери украсили су њихове заједничке просторије, а весела поларна дружина била је задужена за представу која им је боравак у болници, бар за тренутак, учинила лакшим. Посебан допринос прикупљању честитки дали су и ученици основних школа, који су честитке припремали на часовима ликовне културе заједно са својим наставницима, а са жељом да својим вршњацима празнике учине веселијим.

Велики број људи који се одазвао акцији показао је да чаролију започињемо сви ми заједно, а да су Нова година и празници право време даривања и поклањања, нарочито деци која најлепше доба године проводе у болницама. Тако је у Крагујевцу испуњена основна мисија каравана, прикупљене су честитке, а малишанима пренет прави празнични дух и атмосфера којој се сви толико радујемо.

Coca-Cola караван поред Крагујевца, посетио је Београд, Нови Сад,  Суботицу, Ниш, Крушевац, Краљево и Чачак, у периоду од 21. децембра 2011. године до 1. јануара 2012. године.

Настави са читањем

Популарно