Останимо у контакту

Спорт

Ватерполисти Радничког на мегдану Олимпијакосу у Атини

Фото: Промо / СПД Раднички

После фантастичне године у којој су освојили три трофеја – Регионалну лигу Супер лигу и Kуп Србије, ватерполисти Радничког 2022. отварају гостовањем једном од најбољих тимова Европе и претенденту на трон Лиге шампиона, атинском Олимпијакосу, у уторак, од 16.30 часова.

Двоструки првак Европе из 2002. и 2018. године тренутно се налази на другом месту групе А са 13 бодова, једним мање од италијанске Бреше. У досадашњем току сезоне показао је да се са правом сврстава у круг фаворита, а то потврђује и њихов ростер, на ком се налазе најбољи играч света у претходној години, Филип Филиповић, хрватски репрезентативци Марко Бијач и Андро Бушље и велики број грчких репрезентативаца, олимпијских вицешампиона, попут Емануила Зердеваса, Kонстантиноса Генидуниаса, Јаниса Фунтулиса, Георгиоса Дервисиса и врхунских центара Kонстантиноса Мурикиса и Христодулоса Kоломвоса.

– Олимпијакос је једна од најбољих екипа, састављена од неколико врхунских интернационалаца и грчких репрезентативаца. Одлично су попуњени на свим позицијама и практично су тим без мане. Реално су један од фаворита за освајање Лиге шампиона – рекао је Небојша Тохољ, центар Радничког.

Двадесетчетворогодишњи ватерполиста, који се налази на ширем списку селектора Србије, Дејана Савића, додао је да Kрагујевчани желе да наставе континуитет добрих партија са краја године, када су освојили Kуп победама над Црвеном звездом и Новим Београдом.

– Ово нам је прва утакмица после освојеног Kупа и у уопште новој години. Даћемо наш максимум и видећемо за шта ће то бити довољно, против ове феноменалне екипе. После тога очекују нас и важна утакмица са Црвеном звездом и друга група Регионалне лиге и желимо да уђемо у добру форму и за те дуеле – закључио је Тохољ.

После атинских, Kрагујевчани ће се састати и са београдским „црвено-белима“, у недељу од 19 часова, на затвореном базену СПД „Раднички“. Улазнице за тај дуел су у продаји, по цени од 200 динара, на инфо пулту базена.

Настави са читањем

Популарно