Останимо у контакту

Култура

Година прође, дан никад

У књажевско-српском театру, одржана је промоција романа Жарка Лаушевића, Година прође, дан никад. На промоцији су говороили редитељи Небојша Брадић и Дарко Бајић, глумац Бранислав Лечић и Манојло Вукотић, генерални директор и главни уредник компаније Новости. 

У својој аутобиографији глумац описује тренутак који му је променио живот, када је 1993. године убио двоје људи и побегао у Америку, у страху од крвне освете. Каријера Жарка Лаушевића за којег су у југословенској кинематографији биле резервисане само главне улоге, прекинута је 1993. године некон немилог догађаја због којег је одслужио четири године затворске казне. Међу његовим најпознатијим филмовима су остварења Браћа по матери, Бој на Косову и Официр с ружом.

„Наравно, ја нисам слободан човек. Човек које је убио никада више не може бити слободан. Слобода више никада не може бити моја реч. Слобода је право других да кажу шта мисле о мени, слобода је да ме „слободе“,својатају, мрзе и мрцваре. А ја више и не знам шта значи та реч? Је ли то можда само сећање да сам једном као дете трчао око Биљарде и био срећан, или је слобода онај тренутак када сам одлучио да напишем ову књигу“? – Жарко Лаушевић.

Настави са читањем

Популарно