Останимо у контакту

Вести

Пут око света за 4 дана

Међународни сајам туризма, најзачајнија и најпосећенија туристичка сајамска манифестација у нашем региону отворен је данас на Београдском сајму. Сајам је свечано отворио министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић. Сајам ће бити отворен од 23. до 26. фебрара, истовремено са осмим међународним сајмом хотелско-угоститељске ХОРЕЦА опреме и трећим међународним сајмом вина BEO WINE FAIR у халама 1,1a, 2, 3, 3a i 4 Београдског сајама. Током 4 сајамска дана посетиоцима ће имати прилике да се представи преко 880 излагача и 46 земаља на 15000 квадратних метара излагачког простора. 

Први пут ове године на сајму учествују Немачка, Чешка, Израел и Гана. Туристичку организацију Немачке представља госпођа Петра Хедорфер, директорка Туристичке организације Немачке и председница Европске туристичке комисије. Земља партнер овогодишњег сајма је Турска, коју је прошле године посетило више од 30 милиона туриста, која ће покушати да оправда свој пропагандни слоган за предстојећу сезону: Земља која одузима дах. Током сајма посетиоци ће бити у прилици да се упознају са туристичком понудом Турске на излагачком простору од 305 квадратних метара.

Међународни сајам туризма је једниствена прилика да се посетиоци на једном месту упознају са целокупном туристичком понудом за предстојеће лето и одаберу дестинацију или аранжман са уобичајеним сајамским попустом до 10 до 25%.

У пратећем програму Сајма туризма Министарство економије и регионалног развоја Србије и Светска туристичка организација организују Светску конференцију за одрживи развој у руралном туризму, Привредна комора Србије приређује презентацију међународног пројекта Синергија културе и туризма, Туристичка организација Србије промовише филм „Soulfud“ и карту манастира Србије.

Сајам ће првог дана бити отворен за посетиоце од 10 до 18, другог и трећег дана од 10 до 19, а четвртог од 10 до 17  часова. Цена улазнице је непромењена у односу на прошлу годину и износи 300 дин.

Настави са читањем

Популарно