Останимо у контакту

Политика

Млади Крагујевчани дебатовали из „сваког угла“

Синоћ је у сали Шумадијског управног округа у организацији Клуба демократске омладине одржана дебата под називом „Угломер“. На позив својих колега, младих из Демократске странке, учешће су прихватили и млади из коалиција Заједно за Шумадију, као и омладина Демократске странке Србије.

Циљ ове дебате је био подстицање размене политичког мишљења младих ангажованих у политичким партијама у Крагујевцу. Учесници дебате су говорили на три постављене теме, а то су: Политички активизам младих у Крагујевцу, „Културна“ свест младих и Студентски стандард. Излагање на сваку тему је било временски ограничено, а после завршених излагања учесницима су постављана и питања из публике.

Према речима Јоване Јовановић, председнице Клуба демоктратске омладине ова дебата је организована поводом Светског дана младих и недеље посвећене младима. „Циљ ове дебате је да се ми млади који припадамо различитим политичким партијама међусобно упознамо са ставовима које заступамо. Ти ставови се у неким тачкама поклапају, али се у некима и разилазе, и оваквим видом комуникације ми унапређујемо културу дијалога међу младима у нашем граду. На овај начин желимо да допринесемо развоју демократског друштва које као такво улаже доста енергије у потенцијале младих који кроз политичко ангажовање желе да утичу на развој и унапређење тог друштва у коме живе.“, изјавила је Јовановићева.

Поред афирмативних излагања свих учесника дебате било је и погледа из различитих углова, што је било и очекивано, јер су о истим темама говорили млади странака у локалној власти (ЗЗШ и ДСС) и странке из опозиције (ДС). Оно што је оставило утисак на све присутне била је чињеница да ови млади људи познају културу говора и да су својим понашањем показали да ће њиховим све већим ангажовањем у политици овај град добити квалитетне политичаре који уважавају и прихватају ставове и сугестије политичких неистомишљеника и на тај начин унапредити парламентаризам у нашем граду.

Настави са читањем

Популарно