Останимо у контакту

Спорт

Чиста десетка – 10 година „Дивљих вепрова“

Клуб америчког фудбала „Дивљи вепрови“ ове године прославиће 10 година од оснивања, па ће цела сезона проћи у знаку тог јубилеја. Крагујевчани ће тим поводом организовати низ манифестација под слоганом „Чиста десетка“, а прва од бројних акција очекује се ускоро. Поред нове колекције спортске опреме и велике прославе рођендана, у крагујевачком табору се надају да ће баш у десетој години постојања коначно добити свој терен. 

Оствареним резултатима Wild boars-и то свакако и заслужују. Од првих корака овог спорта у Крагуејвцу, начињених у октобру 2002. године, па до данас, Вепрови су донели пет титула шампиона Србије и пехар намењен вицешампиону европског ЕФАФ купа, што је далеко највећи успех српског клупског америчког фудбала. Вепрови су се на крају 2011. године уједно нашли на 10. месту званичне ЕФАФ-ове листе најбољих клубова Европе, што је такође најбољи пласман неког тима из наше земље.

DSC_5251 copy

Крагујевачки клуб је познат као велики расадник талената, па често трећину, па чак и половину репрезентативних селекција Србије чине управо играчи овог тима.

Настави са читањем

Популарно