Останимо у контакту

Спорт

Ватерполисти Радничког у финалу Купа Европе

Ватерполисти Радничког славили су и у реванш сусрету полуфинала Купа Европе, у сјајној атмосфери базена у Дебрецину, резултатом 12:10 и тако сасвим заслужено остварили пролаз у финале овог такмичења.

Нису добро стартовали изабраници Дејана Удовичића, што су Мађари искористили и повели преко повратника у тим, Алекса Ђорђетија, другог стрелца мађарског шампионата. Изједначоп је Бурић минут касније, али онда капитен Тамаш Варга са два поготка одводи Дебрецин на први предах са вођством 3:1.  

Међутим, фантастичном игром у другој деоници Крагујевчани су најпре преокренули  за само два минута, преко Гака, Бурића и Филипа Филиповића (4:3), а потом после два везана погодтка Славка Гака у финишу полувремена удвостручили предност  – 6:4.

У треће, пероду игре, виђена су по три гола на обе стране. За Раднички, који је у два наврата имао и три гола „вишка“, два је додао Бурић, а један Филип Филиповић, док су  за домаће прецизни били Халек, Мишић и Калај.

Истим резултатом завршена је и последња четвртина (3:3). Два гола за домаће постигао је Ђорђети, један Мишић, док су на друго страни стрелци били Ђорђе Филиповић, Удовичић и Чупић.

Најефикаснији актер сусрета био је хрватски репрезентативац Дамир Бурић са четири гола, Гак је дао три, Филип Филиповић два, а по једном су се у стрелце уписали Удовичић, Ђорђе Филиповић и Војислав Чупић.

Са укупним резутатом 21:16 Крагујевчани су се пласирали у финале, а противник ће им бити познат након другог полуфиналног меча, између Флоренције и Савоне, који је на програму вечерас. У првом сусрету Флоренција је славила у гостима (8:6).

Најбољи стрелац сусрета био је пресрећан због победе свог тима.

После прве четвртине играли смо добро, поготово у одбрани. Фантастични смо били у другој деоници, у којој смо преломили резултат. Пласман у финале једног оваквог такмичења је велики успех и пресрећни смо због тога. Нећемо се зауставити овде, већ идемо да освојимо трофеј – рекао је Бурић.

Дебрецин – Раднички 10:12 (3:1, 1:5, 3:3, 3:3)

Спортски базен Дебрецин. Гледалаца: 1.000. Судије: Маргета (Словенија) и Кораанов (Азербејџан). Играч више: Дебрецин 11(6) Раднички 9(3).

Дебрецин: Митровић, Палоташ, Калај 1, Мочи, Виндиш, Ђорђети 3, Варга 3, Шомлаи, Мишић 2, Шувегеш, Летица, Халек 1, Зубора. Тренер: Гаралти.

Раднички: Радић, Бурић 4, Поповић, Марковић, Гак 3, Башић, Ћирић, Чупић 1, Злоковић, Ф. Филиповић 2, Удовичић 1, Ђ. Филиповић 1, Стивенс. Тренер: Удовичић.

Настави са читањем

Популарно