Останимо у контакту

Технологија

Трећи Games.con од 30. новембра до 2. децембра

Ближи се финале прве “трилогије” београдског фестивала игара и поп културе Games.con. У свом трећем издању, од 30. новембра до 2. децембра, престижна домаћа манифестација сместиће се у највећим халама Београдског сајма, Хали 1 и Хали 2, на преко 25.000 квадратних метара.

Тиме Games.con и званично од ове године постаје највећа конвенција овог типа на Балкану. Под паролом “левеловати се мора”, фестивал окупља комплетну индустрију модерне забаве на једном месту и десетине хиљада љубитеља свега што она нуди. 

pjermedia_gamescon_171217-29

Фото: ПјерМедиа / Петар Младеновић

Као фестивал игара, Games.con је епицентар самог врха гаминг индустрије, модерних и најновијих технологија, као и највећих и најбројнијих турнира у електронским спортовима. Пре свега, Games.con је најмасовније окупљалиште љубитеља свих врста игара – од виртуелне реалности, преко PC гејминга и конзола све до традиционалних друштвених игара.

Као фестивал популарне културе, Games.con је самит такозваних “фандома” – место где се фанови сусрећу са најпопуларнијим филмским и телевизијским франшизама, најбољим стриповима, али и домаћим дистрибутерима и телевизијским мрежама које их пласирају.

Ове године, посебну пажњу Games.con ће такође пружити и најбољем што домаћа поп култура има да понуди. 

У свом првом издању, Games.con је окупио 20, а у другом преко 30.000 посетилаца. Ове године, организатори манифестације, Digital & Entertainment Festivals, очекују да се тај број удвостручи.

pjermedia_gamescon_171217-28

Фото: ПјерМедиа / Петар Младеновић

Поред забавних садржаја, Games.con ће окупити и сам врх ИТ индустрије, гаминг индустрије, домаћих, регионалних и страних девелоперских тимова, и пружиће им “прозор у свет” у оквиру конференције Horizon Games. 

На Games.con-у своје место ће пронаћи и бројни едукативни садржаји за децу и младе свих узраста.

Ове године, у својој маркетиншкој кампањи “Као да је нормално”, Games.con поручује да се у свима нама крије гејмер, и да ће се на овом фестивалу са стварним светом још једном “сударити” стотине виртуелних. Сви љубитељи добре, праве забаве осећаће се као код куће на трећем рођендану фестивала игара и поп културе, а капије Games.con-а отварају се у петак, 30. новембра у 10 сати ујутру!

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ БИЛО НА GAMES.CON – У ПРОШЛЕ ГОДИНЕ:

 
Настави са читањем

Популарно