Останимо у контакту

Политика

СПАС-у се прикључио и Верољуб Стевановић

Фото: Промо / СПАС

Српском патриотском савезу и “Здравој Србији” данас се прикључио и покрет “Заједно за Шумадију” на челу са Верољубом Стевановићем, како би озваничили заједнички наступ на изборима који нас очекују у 2020. години, а председник Српског патриотског савеза Александар Шапић истакао је да се укрупњавање патриота наставља.

-Идеја нашег укрупњавања је дугорочна стратешка, програмска сарадња, која треба да покуша да у Србији постави неке нове стандарде понашања на политичкој сцени. Данас је поред Милана Стаматовића овде и Верољуб Стевановић кога људи у централној Србији добро познају, нарочито у Kрагујевцу. Драго ми је што је у нама препознао нешто што може да буде добро за Србију и што је спреман да, заједно са нама, покушамо да све добре ствари које свако од нас ради у својој средини, пресликамо и на друге делове Србије –рекао је на конференцији за медије у просторијама странке лидер СПАС-а Александар Шапић.

Он је додао да ће “својим понашањем покушати да покажу да је Србији потребно јединство, да различитост неће доживљавати као
непријатељство, али и да неће дозволити да њихову пристојност неко тумачи као слабост“.

-Понашаћемо се одговорно, покушаћемо да поставимо стандард понашања у српској политици, да унесемо и мало витештва у њу. Спремни смо да кренемо од себе, да ствари које су добре за српско друштво увек подржимо, без обзра на то да ли ми као политичка организација из тога можемо да профитирамо, као и да укажемо на ствари за које сматрамо да нису сврсисходне, без ширења мржње или нетрпељивости –рекао је он.

Верољуб Стевановић лидер покрета “Заједно за Шумадију” је истакао да је у питању окупљање „не против нечега, већ за нешто“ које ће бити засновано на резултату.

Фото: Промо / СПАС

-Прича која нас окупља треба да да нови, дугорочнији, поглед и то на начин да ово није прича да смо окренути само себи него читавом српском друштву. Очекујте да људи слични нама у будућности буду представљени јер је у питању укрупњавање патриота који су својим радом и резултатом то доказали и да их народ тако види –рекао је Стевановић.

Председник “Здраве Србије” Милан Стаматовић је истакао да су се удружили у интересу Србије, да би своје знање и искуство са локала успели да пренесу и на републички ниво.

-Сарадња међу свима нама постоји дуги низ година и дошли смо до идеје да удружимо регионалне лидере како бисмо направили нешто добро за своја места где живимо, као и за целу Србију. Надамо се да ће и остали градоначелници и председници општина који су у својим срединама оставили дубок траг имати шта да понуде и да заједно помогнемо колико можемо да се Србија уздигне и стане на ноге. За то имамо знања и искуства, а што је најбитније енергије и воље – казао је Стаматовић.

Циљ је, како је наглашено, да се направи снажна организација која ће бити на стабилним стубовима са још квалитетних људи који ће бити тачке ослонца ове организације како би у будућности донела бенефите српском друштву.

Настави са читањем

Популарно