Останимо у контакту

Спорт

Трећи Светосавски турнир за викенд у Kрагујевцу

Фото: Промо / СПД Раднички

Традиционални рукометни Светосавски турнир „Kрагујевац 2020“ у организацији Рукометног клуба Раднички, биће одржан у суботу и недељу, 18. и 19. јануара у „СББ хали Језеро“. Турнир је намењен  генерацији играча 2005-то и млађе у обе категорије.

Овогодишњи, трећи по реду турнир први пут ће бити  међународног карактера, јер ће учешће узети Рукометни клуб Вардар из Скопља, двоструки првак Европе. Учествоваће и две екипе из Шапца – Металопластика, такође двоструки шампион Европе и бивши првак Србије и Медицинар, Рукометни клуб Београд, као једна од јединствених „фабрика“ талената у Србији и домаћин крагујевачки Раднички.

И ове године имамо част  да угостимо врхунске екипе из Србије и окружења са мало измењеним концептом самог турнира. Наиме, претходних година смо у истом дану имали такмичења у мини-рукомету и рукомету, а сада смо се фокусирали само на рукомет.
Новина је та да ће турнир трајати два дана, како би растеретили екипе и угостили наше спортске пријатеље, како из Македоније, тако и из Србије. Очекујем добре утакмице и квалитетну игру, дружење између екипа, са циљем да и ове године победи рукомет пре свега, истакла је Марија Лојпур, координатор женских селекција Рукометног клуба Раднички и додала да ће турнир у мини-рукомету бити одржан у фебруару.

Турнир ће почети у суботу, 18. јануара када ће се од 19.30 састати женске екипе Радничког и Вардара, а потом ће у 20.30 своју утакмицу одиграти исти ривали, али у мушкој конкуренцији.

Настави са читањем

Популарно