Останимо у контакту

ИЗБОРИ 2020

Народна странка позвала грађане на бојкот локалних и парламентарних избора

Фото: Промо / Народна Странка

На данас одржаној конференцији за медије Народне странке у Крагујевцу истакнуто је да су прва странка која је прогласила бојкот, да ће се најзад на политичкој сцени направити разлика између оних који су ту само из интереса и оних којима је до промене система и спашавања Србије из канџи криминала и корупције.

„Један број грађана сматра да смо се бојкотом повукли, да избегавамо борбу и да смо се предали. Борба на начин на који смо се одлучили ће бити дуга, јер желимо корените промене у систему. Народна странка не жели да даје легитимитет лажним изборима који су расписани. Сматрамо да се не може бити против режима Александра Вучића и учествовати на унапред припремљеној и јефтино изрежираној фарси коју неки покушавају да представе као изборе“, рекао је Борис Херман, председник Градског одбора НС.

Рекао је и да се не може учествовати у изрежираној фарси и жалити се на нефер услове током изборне кампање, као што су се странке и покрети који ће учествовати на локалним изборима у Крагујевцу протеклих дана жалили да је било притисака на нотаре, да се не могу жалити на услове коју су прихватили оног тренутка када су и најавили да на изборе излазе.

Народна странка је и до сада у Крагујевцу деловала ванпарламентарно, али то није представљало проблем да се грађани јављају, јер у Народној странци виде наду да се систем може коренито променити.

Херман је нагласио да, данас, у 21. веку морају да објашњавају грађанима шта су слободни избори: „Дошли смо у ситуацију да се боримо за најосновније ствари које припадају људима и зато говоримо о слободним и поштеним изборима. Када погледате снимке и фотографије од пре два дана са прикупљања потписа у СНС-у ви не можете да видите насмејане људе, срећне јер пружају подршку човеку који им је омогућио да „срећно живе“. Људи се крију да не буду усликани. Људе је срамота јер их неко присиљава да потписују и гласају. Људи се стиде и плаше. Основна човекова потреба је потреба за сигурношћу. Ако се човек не осећа сигурним џабе му сав „луксуз“ и сва лажна обећања, сав сјај са ружичасте телевизије. Тај човек, обичан грађанин је уплашен.“

Задатак НС је да ослободе Крагујевац и Србију. Зато бојкот до слободних избора. На тим изборима, кажу,  СНС клан биће побеђен. Дешава се да се води најбруталнија кампања против оних који на изборима и не учествују док се онима који излазе даје сва могућа медијска пажња.

Успех бојкота се неће мерити никаквим бројевима ни процентима ни излазношћу. Успех бојкота се гледа кроз састав парламента. Вучић и СНС имаће републички парламент без опозиције, локални парламенти ће бити без опозиције. Бојкот је већ сада успео јер опозиција не учествује на тим изборима.

Победа је да можете да смените сваког ко не ради у корист народа оловком а не  револуцијом и на улици.

Зато желимо слободне и поштене изборе. Да грађани гласају по својој жељи и савести а не по директиви и наређењу.

„Позивамо све грађане Крагујевца да нам се придруже у бојкоту“ – закључио је Херман.

Настави са читањем

Популарно