Останимо у контакту

Технологија

Такмичење младих ИТ тимова у MIND Парку

Фото: ПјерМедиа Инфо/Предраг Младеновић

У MIND парку одржан je први Хакатон – такмичење младих ИТ тимова средњошколаца и студената који су имали задатак да пронађу иновативно решење за унапређење пословања ове групације. Сви учесници су имали сјајна решења и освојили су друго а за нијансу бољи од осталих, оценио је жири, био је тим „Смог елиминатор“.

Проглашењу победника коме је претходила презентацији идеје, циљева, капацитета, потенцијала и планова МIND Парка, Универзитета у Крагујевцу и презентација решења ИТ тимова присуствовали су саветник за инвестиције председника Републике Србије Joerg Heeskens, градоначелник Крагујевца Никола Дашић, представници академских заједница Крагујевца и Новог Сада, као и представници ИТ фирми заинтересованих за проналажење пословних прилика и нових талената.

Саветник за инвестиције председника Републике Србије Joerg Heeskens ФОТО/ПЈЕРМЕДИА/ПРЕДРАГ МЛАДЕНОВИЋ

За све који смо укључени у пројекат MIND Парк данас је сјајан дан. Пре три године смо поставили камен темељац а данас учествујемо у такмичењу младих људи, студената и средњошколаца који се труде и имају своје визије за MIND Парк, казао је саветник председника Србије, Joerg Heeskens. Можемо сви да будемо поносни што имамо пројекат који у Шумадији спаја развој индустрисјке производње, науке и памети. То није само економска локомотива већ модел за целу Србију, поручио је. 

Дарко Ђорић директор CEO MIND – Milanović Industries Group ФОТО/ПЈЕРМЕДИА/ПРЕДРАГ МЛАДЕНОВИЋ

Од свог оснивања MIND група конципирана је као центар за индустрију шинскох возила на првом месту, али од почетка пропагира причу развоја нових технологија и иновативних решења. Наша сарадња са средњим школама и факултетима датира још од оснивања Милановић инжињеринга 2000. године, јер за нас је јако значајно да саслушамо младе људе, прихватимо њихова решења и идеје и на томе интензивно радимо, казао је Дарко Ђорић директор CEO MIND – Milanović Industries Group. Тренутно смо фокусирани на иновације и развој, стартапове, ИТ комапније, а идеја Хакатона је, казао је Ђорић да представимо MIND Парк као отворен и за ту врсту индустрије а не само за металску и индустрију шинских возила. 

Kрагујевац, 09.07.2021. – У МИНД парку одржан је први Хакатон – такмичење младих ИТ тимова средњошколаца и студената. ФОТО/ПЈЕРМЕДИА/ПРЕДРАГ МЛАДЕНОВИЋ

MIND групација је јако битна за Крагујевац, нешто по чему се разликује од свих градова на Балкану и то не можемо да занемаримо, казао је градоначалник Дашић. Још као визију, председник државе а затим и Влада Србије MIND парк прогласили су за пројекат од националног значаја. Данас је та визији материјализована у којој је запослено око 1500 људи, а имамо и најаве долазака нових компанија. Потенцијални инвеститори када дођу у Крагујевац могу да бирају „all inclusive“ понуду која је у у рангу са најмоћнијим земљама света и нешто што не постоји у региону, а у исто време могу да се одлуче и за „greenfield“ у градским индустријским зонама. Због тога се, нагласио је Дашић разликујемо од свега што можете да нађете у окружењу. Ово је велика визија која вуче напред, улаже у образовање, науку и технологију. Догађаји попут Хакатона младе људе мотивишу и стимулишу их да неусвајају само сувопарна знања већ изазивају њихов интелект да пронађу креативна решења. Тако добијамо нову генерацију младих која ће сутра бринути о граду у коме живе наша деца. У Крагујевцу се сусерћу и наука и образовање и пракса. Та млада енергија која се слива и окупља око оваквих институција, комапнија и других могућности које имају да се усавршавају али и да раде и стварају своје професионалне каријере, улива поверење да град има будућност. Крагујевац није град који жели да прескочи Београд, главни град Србије са два милиона становника, већ може да буде један Салцбург поред Беча, место које је лепше за живот, привлачно и туризму, науци, индустрији, образовању и другим областима, поручио је градоначелник.

Настави са читањем

Популарно