Останимо у контакту

Друштво

„Клуб за младе на отвореном“ Удружењe младих Драча

Удружење младих Драча организује отварање Клуба за младе на отвореном по пројекту који је одобрен на конкурсу Млади су закон расписаном од стране НВО Сунца као Ресурс центра за Шумадијиски округ по програму „Млади су закон“, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта. Овим пројектом, група младих је у уредила простор испред месне заједнице Драча, поставила клупе за столове за одрасле, љуљашке, клацкалицу и тобоган за децу и уредила зелену површину код месне заједнице.

Отварање ће бити организовано у недељу, 09. септембра 2012. године од 12 часова.                                                 Тог дана ће, поред отварања, бити организован пригодан културно-уметнички програм. Наступиће културно-унетничко друђтво Лепеница из Крагујевца, као и њихова певачка група. Такође, деца Драче ће извести кратку представу. 

Пројектне актовности се изводе код месне заједнице у селу Драча.

У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Министарство омладине и спорта у партнерству са 25 Ресурс центара наставља да пружа подршку удружењима младих и неформалним омладинским група широм Србије да кроз обуку и реализацију омладинских пројеката подстичу активизам и волонтеризам у својим локалним заједницама.

Да би се створили услови за подршку активним младим људима који желе да допринесу бољем животу у месту у коме живе, Министарство омладине и спорта је 2010. године покренуло програм „МЛАДИ СУ ЗАКОН“ и у сарадњи са Ресурс центрима у 25 округа Србије финансирало 178 омладинских волонтерских акција реализованих у 91 општини и граду у Србији. Током овог програма, млади су били активно укључени у процес израде и промоције Закона о младима, а програм је омогућио и да око 270 различитих удружења младих и неформалних удружења младих прође обуку за писање пројеката.

Настави са читањем

Популарно