Останимо у контакту

Друштво

Донација Клиничком Центру Крагуjeвац

Клинички центар Крагујевац угостио је др Мирјану Миму Андрејевић – Kry, која је обезбедила донацију у санитетском материјалу за хируршке гране медицине процењену на око 100.000 Еура за више здравствених установа у Србији.

Око 3,5 тоне опреме која је стигла у Клинички центар Крагујевац: стерилних хируршких мантила, маски, покривача, колица за пацијенте и другог медицинског материјала, обезбедила је др Мирјана Андрејевић – Kry, за општу болницу из Кикинде, Здравствени центар у Косовској Митровици и клиничке центре из Ниша и Крагујевца.


„Као и обично за Ђурђевдан, ове године сам донацију усмерила на Клинички центар у Крагујевцу, за који сам овај пут обезбедила санитетску опрему посебно намењену операционим салама. Такође, имала сам идеју да се део те опреме упути и у друге здравствене установе у
Србији и данас ћемо део донације послати у Кикинду, Косовску Митровицу и Ниш.“ – истакла је између осталог др Мирјана Андрејевић – Kry.
О значају донације за нашу здравствену установу, проф. др Слободан Обрадовић, директор КЦ Крагујевац је захваливши се др Андрејевић рекао: „Донација је веома значајна за наш клинички центар, јер имамо проблема у обезбеђивању оваквог санитетског материјала због високе цене. Опрема
намењена операционим салама је заиста оно што нам недостаје и стигла је у право време.“

Иначе, др Мима Андрејевић, живи и ради као стоматолог у Немачкој. Као председница хуманитарног друштва „Про хуман“ у протеклих двадесетак година је допремила хуманитарну помоћ и донације не само Крагујевцу, већ и широм Србије, чија се вредност мери стотинама хиљада евра.

За свој рад на организовању хуманитарне помоћи и донација, добила је низ призмања, међу којима је и звање почасне грађанке Крагујевца 2009. године.

Настави са читањем

Популарно