Останимо у контакту

Забава

Бреговић, Ван Гог, Рундек и Лет 3 за крај петог Арсенал Феста

Завршно, треће вече Арсенал феста у Крагујевцу протекло је у знаку наступа Горана Бреговића, али и Рундек Карго Трија, Ван Гога, Лета 3 и многих других, док је коначно лепо време у суботу привукло чак око 10.000 посетилaца!

Укупно током три вечери Арсенал Фест 05 је посетило око 21.000 бројних љубитеља музике из читаве Србије, као и земља бивше Југославије, којима није сметало ни кишно време у четвртак и петак да дођу у простор Кнежевог арсенала.

Горан Бреговић је у суботу на Main Stage-у са својим Оркестром за свадбе и сахране и певачем Аленом Исламовићем, обележавао 40 година Бијелог дугмета, али је у наступ уклопио и своје неизоставне хитове какви су „Месечина“, „Калашњиков“…

Ударни део почео је скандирањем Југославији („Пљуни и запевај..“), да би уследио, до ситних сати, пресек свих фаза „Дугмића“, од „Не спавај мала моја“ до „Напиле се улице“, уз грлено певање публике која је испунила простор Кнежевог арсенала. Посебно треба истаћи пријатна изненађења – „Замисли“ и „Зар не видиш да правим будалу од себе“.

Погледајте како је изгледао сусрет фронтмена групе Ван Гог и наше камере:

Моћан фестивалски сет је, уочи Бреге и компаније, на Main Stage-у лансирао Ван Гог. Ђуле и екипа су моментално распалили Арсенал уз „Коло“ (Лудо луда), да би шетња кроз стандардан репертоар хитова („За године твоје“, „Танка нит“, „Киселина“, „Брод од папира“, „Неко те има“…) била завршена најупечатљивијом песмом са актуелног албума „Неумерен у свему“ – „Анђеле мој брате“.

За спектакл на Garden stage-у у суботу били су задужени Рундек Карго трио и Лет 3. Поред нумера са последњег албума „Мостови“, Дарко Рундек је у Крагујевцу прошао кроз већи део своје каријере, укључујући и хитове из периода Хаустора попут „Узалуд питаш“, „Би могао да могу“…

Уз такмичење на Јелен Аир Гуитар Стаге-у, публика Арсенала је могла да прати и програм Explosive DJ Satge-а где су до раних јутарњих часова наступали Никола Вемић, Adam Touch, Батрић&Миву и Леа Добричић.

Четврто вече Арсенала 28. јуна је поклон Крагујевчанима – Дејан Цукић и његов Спори ритам бенд одржаће од 21:00 бесплатан концерт на Garden Stage-у!

Настави са читањем

Популарно