Останимо у контакту

Друштво

Прослава дана општине Топола

Дан општине Топола и општинска слава Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина, започео је данас литургијом у цркви Пресвете Богородице у Карађорђевом граду. Литургију је служио епископ шумадијски господин Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва. По завршеној литургији улицама вароши подно Опленца прошла је литија која се зауставила испред зграде Општинске управе где је пресечен славски колач.

Пре почетка свечане седнице Скупштине општине, председник општине Драган Јовановић је и званично отворио кружни ток саобраћаја на раскршћу путева Топола-Аранђеловац-Београд који, са асфалтираних 5 километара пута према Београду, на деоници Белосавци-Крћевац, представља складну и савремену саобраћајницу. Вредност инвестиције износи 50 милиона динара, а извођач је ПЗП Београд. Поред председника општине пресецању врпце присуствовали су и амбасадор Белорусије у Србији, Владимир Чушев и министар грађевинарства и урбанизма, Велимир Илић.

Председник Скупштине општине, Гаврило Николић, отворио је у биоскопској дворани свечану седницу Скупштине општине. У присуству великог броја грађана и општинских званичника, седници су присуствовали кнегиња Јелисавета Карађорђевић, Владимир Чушев, Велимир Илић, Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац и многи други представници градова и општина Србије. Присутне је у име општине Топола поздравио председник општине Драган Јовановић који је присутне подсетио и упознао са развојем који је Топола постигла у претходном периоду са акцентом на достигнућа у последњих годину дана. Нагласио је да оно што је обећано грађанима „мора се и урадити“. Осим њега присутне су поздравили и кнегиња Јелисавета Карађорђевић и министар Велимир Илић.
По завршетку поздравних говора, приступило се уручењу повеља „Рођење Пресвете Богородице“ за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола као и Захвалнице за помоћ у развоју општине Топола.

Настави са читањем

Популарно