Останимо у контакту

Друштво

Протест студената због одлука Хашког суда

Неколико хиљада студената се данс окупило испред Скупштине Србије, како би изразили своје незадовољство због одлука Хашког трибунала. Они су том приликом затражили да Скупштина Србије усвоји резолуцију о осуди рада Хашког трибунала, због ослобађајућих пресуда Анти Готовини, Младену Маркачу и Рамушу Харадинају. Студенти су носили пароле на којима “Не дамо Косово”, “Свако је невин док се не докаже да је Србин”, “Хаг, право силе, а не сила права”.

Један од организатора студент ФПН Владимир Живковић рекао је да су се студенти окупили испред парламента из свих универзитетских градова како би показали да академска омладина осећа неправду која се тиче целе Србије и да жели да покаже да та неправда боли. Он је додао да су студенти осећали одговорност да покажу своје мишљење о целокупном процесу у Хагу и нагласио да иза организације протеста не стоји ниједна политичка партија.

Због протеста је саобраћај у Улици војводе Степе био отежан, а возила су се споро кретала и на потезу од Аутокоманде до Славије, као и у Булевару краља Александра.На протест су организовано дошли и студенти из Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Ваљева и Косовске Митровице.

.

Настави са читањем

Популарно