Останимо у контакту

Спорт

Понос Шумадије 2012

На другој манифестацији “Понос Шумадије“ додељена су признања спортистима, клубовима, организацијама и појединцима који су остварили запажене резултате у 2012. години и дали допринос развоју крагујевачког спорта. Ове године седмочлана комисија прогласила је најбоље клубове и појединце у 13 категорија док је преосталих шест признања додељено на основу гласања публике путем интернета.

Град Крагујевац ће наставити да вас прати и подржава у вашим успесима и учиниће све да омогући још боље услове и ојача спортску инфраструктуру. Ваша мисија је велика у свему што радите, а највише у томе што својим успесима привлачите млађе генерације и што на најбољи начин афирмишете свој град, рекао је Верољуб Стевановић.

Спортистима и представницима клубова признања је уручио Јован Павловић Бојаџић, помоћник градоначелника за спорт.

Признање за најпопуларнију спортистикњу за 2012. годину, гласањем путем интернета добила је Јелена Првуловић, кошаркашица ЖКК “Раднички“. На исти начин спортска јавност Крагујевца изабрала је и најпопуларнијег спортисту у 2012. години Дарка Цветковића, члана КАФ “Дивљи вепрови“. За допринос у афирмацији спорта другу годину заредом награда је уручена Атлетском савезу Србије. Награду за АСС примио је Слободан Ранковић, генерални секретар овог Савеза.

Награде за истакнуте спортске раднике припале су Обрену Ћетковићу и Добросаву Глишићу. У 2012. години на Светском првенству које је одржано на Новом Зеланду у паратриатлону чланови клуба Екстремних спортова «Крагујевац», освојили су сребрну медаљу. Управо то достигнуће био је разлог да у категорији спортиста параолимпијаца признање Понос Шумадије понесу Марко Павловић и Лазар Филиповић.

Конкуренција за избор најуспешнијег тренера ове године била је изузетно јака. Када неко у свом годишњем опусу има такмичаре који су освојили 9 титула првака а уз то и оне који су забележили апсолутни светски рекорд, онда многе дилеме нестају, па је титулу најуспешнијег тренера у 2012. години понео Милутин Стефановић, Стрељачки клуб «Чика Мата».

Титулу најуспешнији клуба у раду са млађим категоријама у 2012.години припала је Фудбалском клубу «Раднички 1923». Најуспешнији клуб у женској сениорској конкуренцији у 2012. години је ЖРК «Раднички». Најуспешнији клуб у мушкој сениорској конкуренцији у овој години је КМФ «Економац». Признање Понос Шумадије за најуспешнију спортисткињу у јуниорској конкуренцији у 2012. години припало је Ксенији Јовановић, Пливачки клуб «Раднички».

Најуспешнији спортиста у јуниорској конкуренцији је Александар Благојевић, Одбојкашки клуб “Раднички“. И у овој години успео је да сачува државни рекорд у свом власништву али и наступи на Олимпијским играма у Лондону. Оно што је још учињено у овој години било је довољно за једногласну одлуку комисије да је најуспешнија сениорка Понос Шумадије чланица Атлетског клуба Раднички, Биљана Топић. Најбољи спортиста у сениорској конкуренцији који добија признање Поноса Шумадије, играч малог фудбала, Младен Коцић.

Од фебруара у Крагујевцу Пливачка академија Милорада Чавића

Академија ће имати четири сегмета. У првом делу биће отворена школа пливања за маме и малу децу, у другом ће Милорад Чавић имати своју школу пливања, трећи ће се одвијати кроз креативне радионице за пливаче и тренере из Србије, док је у четвртом сегменту планирано да од септебра 2013. године почне са радом и пливачки клуб.

Најбољи пливач Србије изразио је велику захвалност Граду и градоначелнику што су омогућили да се развије његова визија, а то је да Србија за 10 година и више постане једна пливачка сила. У оквиру затвореног базена Спортског центра «Парк», Чавић ће уложити у изградњу малог базена за најмладе са топлом водом.

.

Настави са читањем

Популарно