Останимо у контакту

Политика

Шетња у Зоранову част

Десетогодишњица убиства првог српског демократског премијера, др Зорана Ђинђића, обележена је и у Крагујевцу. „Шетњи за Зорана“, која је у 8 сати овога јутра, улицом Др Зорана Ђинђића, почела од Трга Фонтана и завршена код спомен плоче покојном премијеру, присуствовали су представници ГрО Демократске странке у Крагујевцу, као и грађани који су на овај начин желели да одају пошту др Зорану Ђинђићу.

Поред спомен плоче са именом др Зорана Ђинђића, у улици која по његовом имену носи назив, упаљене су свеће и положено цвеће.

Овом приликом представницима медија обратио се председник ГрО Демократске странке, Душан Обрадовић. Према речима председника ГрО ДС, Зоран Ђинђић је био борац за Србију у којој није један човек тај који одлучује о свему. Ђинђић није био ни за лидерску Србију, нити за Србију у којој ће он бити најпопуларнији.

„Зоран је дао живот за борбу против корупције и криминала у овој држави“, рекао је Обрадовић и додао да смо данас сведоци искривљене слике многих реченица др Зорана Ђинђића. „Оне праве, његове изговорене речи, и даље нас покрећу. Биле су важне за тренутак када су изговорене, али су и даље актуелне“, завршио је Обрадовић.

После завршене шетње и одате поште др Зорану Ђинђићу у Крагујевцу, велики број Крагујевчана упутио се организованим превозом у Београд, како би учествовали и у „Шетњи за Зорана“ са свим грађанима Србије, која у подне креће са Теразија и завршава се у Алеји великана на Новом гробљу, где ће сви окупљени грађани одати почаст покојном премијеру Србије.

Настави са читањем

Популарно