Останимо у контакту

Политика

Прети ли Шумадији медијски мрак ?

На заједничкој конференцији за новинаре,Градски одбори СПО и ЗЗШ изнели су јединствен став да би гашење регионалних јавних сервиса значило потпуни медијски мрак у Србији.Заједнички наступ ове две странке има амбицију да подсети јавност на чињеницу да је градска телевизија једном већ одбрањена а да таква спремност постоји и данас у политичком вођству Крагујевца.

“Београдоцентрична структура протока информација довела је до тога да немамо ниједан медији са националном фреквенцијом изван Београда. Крагујевачка иницијатива и потенцијални  регионални јавни сервиси су зачеци децентрализације ове сфере и ми још гајимо уверење да ће надлежне политичке структуре и већина у Народној скупштини  предлог Министраства културе о гашењу регионалних јавних сервиса разумети као брзоплет и непромишљен“рекао је  Саша Миленић,потпредседник Заједно за Шумадију.

Према његовим речима  мора да постоји спремност јавности  у Крагујевцу да се већ освојене тековине демократизације друштва одбране јер би гашењем Регионалног јавног сервиса Шумадије био битно угрожен процес формирања политичке воље на овом подручју и афирмација Шумадије.

Подсећајући на медијски хаос који је владао деведесетих година,Мирко Чикириз,потпредседник СПО и народни посланик истакао је да је због лоше приватизације већ угашено много медија .Он наглашава да су београдски медијски интересни лобији успели да угуше и последњу наду да неће доћи до потпуне централизације медија  оног тренутка кад  је одбачена стратегија о формирању шест регионалних јавних сервиса и да су тиме показали да су јачи и од закона.

”СПО и ЗЗШ ,са свим осталим странкама ће до краја истрајати у овој борби и не постоји сила која ће натерати посланике СПО да гласају за један овакав предлог закона. Мислим да ово превазилази интересе политичких странака и да је одбрана регионалних јавних сервиса интерес свих грађана Србије,Шумадије и Крагујевца” –рекао је Чикириз.                                                                                  

Настави са читањем

Популарно