Останимо у контакту

Забава

„Смак“ наступио пред 10.000 људи на Арсенал Фесту 3

Први дан на трећем Арсенал у Крагујевцу протекао је, очекивано, у знаку великог концерта састава Смак који је у свом граду наступио пред 10.000 обожавалаца, што представља апсолутни рекорд посете једне вечери од оснивања фестивала. Забава се одмах затим наставила на испуњеном Garden Stage-у, где је уз групу Бабе уживало око 2.000 људи.

Наступ Смака неочекивано је каснио скоро пола часа, јер је река људи кренула ка Кнежевом арсеналу тек који минут уочи предвиђеног термина од 22:00 па се на улазу створио чеп. Радомир Михајловић Точак и екипа одложили су накратко почетак јер нису хтели да ико остане ускраћен за део свирке која је, репертоарски, представљала, практично, копију великог децембарског концерта у Комбанк Арени, уз један додатак.

arsenal3_01

Такав след дешавања јасно је наговестила уводна „Кад спаваш сам“, овације одмах на почетку показале су колико дуго и жељно је Крагујевац ишчекивао свој „самостални музички ансамбл“. Брзо се на бини нашао и гост Пера Џо за потребе „Шумадијског блуза“, мајстор на усној хармоници се, после општепознатих хитова „Људи није фер“ и „Професор“ појавио на сцени и у стандарду „Crossroads“ који је уједно био тај једини адитив у односу на Београд.

arsenal3_02

Првобитан план је био да Бабе на Garden Stage-у започну пошто се заврши наступ Смака, међутим, услед поменутог кашњења, неизбежно је било мало преклапање, те се публика која је почела да прстиже на мању сцену укључила у „Шанкерица коло“. Жика Миленковић – који вечерас (петак) на Арсеналу поново наступа али са Бајагом и инструкторима на главној бини, Илке – Шкопи и нови члан, бубњар Трут, потврдили су, као и недавно на Long Night-у у Дому омладине Београда, оправданост повратка Баба. Пун „Garden“ је одушевљено реаговао на „Ко ме тер’о“, „Ноћ без сна“, „Да те видим голу“, „Пикслу од кристала“, „Пародију живота“, а по њховом силаску са сцене, прво вече је привела крају група Епилог.

arsenal3_03

Све је претходно и почело на Gaden Stage-у од 20 х наступом крагујевачког ска-пунк бенда 90. минут, уследили су нишки панкери Dok7 који су највише пажње привукли певајући оду фелацију, иза њих су београдске Чикине бомбоне презентовале психобиличне верзије хитова попут „Sounds Like a Melody“, „I Fought the Law“, „House Of the Rising Sun“. Много више људи послушало је Main Staege-у још један крагујевачки бенд, жестоки Thimble, загревајући се за оно главно што је затим уследило.

arsenal3_04

Настави са читањем

Популарно