Останимо у контакту

Спорт

Одржана манифестација „Понос Шумадије 2013“

По трећи пут у Крагујевцу је и ове године одржана манифестација «Понос Шумадије» на којој су додељена признања најуспешнијим спортистима, клубовима и спортским радницима у години на измаку.

За најуспешнијег спортисту у сениорској конкуренцији проглашен је ватерполиста Филип Филиповић, док је најуспешнија спортисткиња рукометашица «Радничког» Катарина Степановић.

Титулу «Понос Шумадије» у мушкој конкуренцији јуниора понео је Јован Мићић из Атлетског клуба «Раднички», а у женској конкуренцији одбојкашица Александра Брђовић, ОК «Смеч 5». Најуспешнији клубови су Ватерполо клуб «Раднички» и женски Рукометни клуб «Раднички».

У раду са млађима категоријама у 2013. години најуспешнији је био СК «Фока», а најуспешнији тренер Клуба малог фудбала «Економац» Иван Божовић.

ponos_sumadije_2013_01

Награда за животно дело припала је Ненаду Соргићу, најбоља спортска манифестација је Пливачки митинг Куп «Крагујевац 2013, а титулу Понос Шумадије за 2013. године за подухват године понео је Ненад Луковић за организовање првог крагујевачког полумаратона. За допринос и афирмацији спорта признање је добио министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић.

«Из године у годину град Крагујевац поставља феноменалне резултате на спортском пољу и шаље слику која је неопходна како граду тако и Републици Србији. «Ово је град који показује да води рачуна о омладини и здравом начину живота, рекао је на свечаности доделе признања министар спорта и омладине Вања Удовичић. Честитајући добитницима, министар је поручио младима да наставе да се баве спортом, да нађу своје узоре међу спортистима, прате њихов пут и надмаше њихове резултате. Спортисти су прави пример деци и младима како треба да се опходимо према нама самима, према другима и да такву слику шаљемо и земљи и свету. Крагујевац је показао како кроз једно здраво и разумно улагање и слањем те слике у свет може да буде и пионир и лидер у Србији, али и да прави резултате на европској сцени, истакао је Удовичић.

ponos_sumadije_2013_02

Честитке за постигнуте резултатате крагујевачким спортистима упутио је и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, који је рекао да ће град наставити и даље да им помаже јер је њхов допринос афирмацији града немерљив.

Гласовима путем интернета Крагујевчани су за најпопуларнијег спортисту прогласили Драгана Ристића из Стрељачког клуба «Чика Мата» који је добио признање и за најуспешнијег спортисту параолимпијца, док је најпопуларнија спортисткиња према гласовима Крагујевчана Исидора Ташовић из женског кошаркашког клуба «Раднички». Покровитељ манифестације «Понос Шумадије 2013.» је град Крагујевац.

Настави са читањем

Популарно