Останимо у контакту

Спорт

Радио телевизија Крагујевац прогласила најбоље спортисте у 2013-ој години

У организацији Радио телевизије Крагујевац синоћ је у Свечаном салону зграде града одржан 60.јубиларни избор најбољих спортиста Крагујевца у 2013.години.

Уредник спортске редакције РТК Саша Стаменић рекао је да је у години када ова медијска кућа јубиларни 60-и пут бира најбоље спортисте Крагујевца општа оцена и утисак су да су 2013.годину у Крагујевцу, када је спорт у питању, обележили ватерполисти Радничког тако да је и за најбољег спортисту проглашен Филип Филиповић, један од најбољих играча света и крагујевачког Радничког.

На листи најуспешнијих ове године нашло се 15 спортиста који су наступајући појединачно и за клубове из Крагујевца остварили запажене резултате на домаћој и међународној спортској сцени. Ове године Радио телевизија Крагујевац наградила је голмана Радничког Огњена Чанчаревића, скијашицу Невену Игњатовић, параолимпијца Драгана Ристића, голмана и капитена РК “Раднички“ Драгана Петровића, кошаркашицу Радничког Николину Милић, атлетичара Милоша Савића, капитена “Смеча 5“ Сању Каличанин, Видана Бојовића из клуба малог фудбала “Економац“, ватерполисту Бориса Злоковића, одбојкаша радничког Александра Благојевића, кошаркаша Радничког Стефана Бирчевића, члана АМК Крагујевац Предраг Ламбашу, рукометашицу Катарину Степановић, Бојана Ђурђевића из бициклистичког клуба Раднички.

У име награђених на признањима се захвалио Дејан Јововић тренер ватерполо клуба “Раднички“ који је примио признање уместо Филипа Филиповића. Јововић је рекао да је Крагујевац у овој години показао да је прави спортски град и додао да ће овај клуб дати све од себе да у 2014.години освоји првенство државе и оствари што бољи пласман у европском шампионату.

Радио телевизија Крагујевац уручила је и осам признања младим спортистима који већ сада наговештавају врхунске резултате у будућности, а ове године уручено је и посебно признање дугогодишњем спортском новинару и уреднику РТК Казимиру Петровићу. Он је један од утемељивача спортског новинарства у Крагујевцу и особа која је заслужна што се ова традиционална манифестација одржала до данас.

Настави са читањем

Популарно