Останимо у контакту

Избори

Живковић: Неопходна нова „Сабља“

Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је у Крагујевцу да је за почетак реформи у Србији најважније очистити државу од криминала и да примарно здравствено осигурање буде бесплатно за све грађане. У разговору с Крагујевчанима, Живковић је рекао да је Србији потребна нова акција „Сабља”, другачија, али снажнија и боља од оне из 2003. године.
– Оно што морамо брзо да урадимо јесте стварна борба против криминала. Ми смо имали једно врло јасно и добро искуство како се бори против организованог криминала, а то је била 2003. година и акција Сабља. А сад смо, за ових годину и по дана, имали неке акције „Гром“ један, два, три, а ефекти тих громова су као да је био поветарац – изјавио је Живковић.

Зоран Живковић се заложио и за то да се уведе бесплатно примарно здравствено осигурање за све грађане и да се са дневног реда проблема уклони „доминантан страх грађана од немогућности лечења”.
– Људи се плаше да неће моћи да лече себе, своју породицу, не зато што медицина није напредовала, него зато што немају пара за прегледе, лекове. То може да се реши врло једноставно тиме што ће се променити закон о здравственој заштити – рекао је Живковић.

Zoran_Zivkovic_Kragujevac_ 03

Говорећи о економској ситуацији у Србији, председник Нове странке је рекао „да је Крагујевац један од градова који је имао нешто мало више среће у последњих десет година, јер је имао бољу економску ситуацију него остатак Србије”, и додао „да то није довољно да би грађани Крагујевца имали осећај да је све решено”.

Према Живковићевим речима, то што је Србија у тешкој економској ситуацији, једним малим делом крива је светска економска криза, а много више они који су водили државу последњих десет година, поготову у последње две године; они који су изборна обећања довели до тога да постану фарса:
– Од озбиљне политике ми добијемо сада ситуацију да над Србијом лети неки чаробни тепих, а на њему је уместо Шехерезаде Пинокио који се представља као потпредседник владе и који дели обећања свуда около, а од тих обећања нема ништа.

Живковић је рекао да „коалиција Нове странке са Демократском странком, као једина опозициона групација данас у Србији, грађанима нуди промене и алтернативу, прилику да 16. марта изаберу рационалан пут, пут који ће дугорочно тешко, али успешно да Србију доведе до тога да постане нормална земља”.

Настави са читањем

Популарно