Останимо у контакту

Политика

Градоначелник Крагујевца неће поднети оставку

Реалност је да су резултати УРС – а на овим изборима и изборима за републички парламент 2012. године потпуно исти, с тим што су тада истог дана били и локални избори. У истом тренутку 6.05.2012. на паламентарним изборима УРС је имао резултат од 13 посто, а на локалним изборима у истом дану 36 посто. Стевановић сматра да је реалност и нешто друго и управо због тога неће поднети оставку на функцију градоначелника Крагујевца.

Уколико СНС жели да промени власт у Крагујевцу мораће на неки начин да оствари већину и добије 44 одборника, што покушавају годину дана и дуже. Друго решење је да распишу изборе, с тим што би тада морали да распишу изборе за све локалне самоуправе у земљи. Лични став Стевановића је да би волео да се то што пре деси.

Очекујем да управо на тим изборима покажемо шта је реалност у Крагујевцу. Крагујевац је последње упориште које није освојио СНС и окупљање око Крагујевца је полаз ка нечем бољем.

На функцији коју обављам, каже Стевановић, држи ме жеља да се у овом граду деси нешто позитивно. Ако је Крагујевац са 137 места по свим економским параметрима стигао до трећег

места, мој циљ и циљ мојих срадника је да идемо даље ка врху.

Не мислим да су грађани Крагујевца таоци једне погрешне политике, како у свом саопштењу наводи СНС, а нејасно је и шта сматрају другим узастопним поразом, осим ако свој пораз на изборима за Савете месних заједница тумаче као победу.

Настави са читањем

Популарно