Останимо у контакту

Вести

Проглашена ванредна ситуација у Крагујевцу

Штаб за ванредне ситуације, којим је председаовао командант, градоначелник Верољуб Стевановић, на седници која је одржана вечерас у 20 сати прогласио је у Крагујевцу ванредну ситуацију. На територији града Крагујевца у олујном невремену од 17,30 до 18,30 сати пало је 50 литара кише по квадратном метру. Најјачи удар ветра износио је 60 км на сат. Температура је пала са 27 на 15 степени.

Према информацијама које су се чуле на Штабу за ванредне ситуације најугроженији су Ждраљица, Белошевац, Лекина бара и потез око “Житопродукта“. Има поплављених индустријских објеката али и приватних кућа. Сва лица чије су куће поплављене евакуишу се у Геронтолошки центар, а ако се за то укаже потреба биће смештени и у неки од хотела – рекао је Зоран Јовановић заменик команданта Штаба. Моле се сви грађани чије су куће угрожене да се јаве Ситуационом центру на бројеве телефона 0800 112 113 и 505 800.

Највећи проблем у овом тернутку је са струјом, велики број села и приградских насеља је искључен превентивно док се вода не повуче. Без струје су Горња и Доња Сабанта, Жежељ, Дулене, Лужнице, Десимировац, Медна, Речани, део Илићева, Маршић.
Чланови Штаба за ванредне ситуације обилшли су одмах делове града који су најугроженији. Следећа седница Штаба за ванредне стиуације заказана је за 23 сата.

Настави са читањем

Популарно