Останимо у контакту

Забава

Почео 5. Арсенал Фест: Одличан провод упркос лошем времену

Четвородневни Арсенал Фест 05 у Крагујевцу почео је у четвртак увече сјајним наступима Хладног пива, Баба, Елементала, Orthodox Celtsa и бројних других пред око 5.000 посетилаца, упркос облачном и прохладном времену!

На Main Stage-у певач Миле Кекин и екипа из Хладног пива представили су се жестоким и енергичним наступом који је привукао неколико хиљада посетилаца, иако је завршен у 2.30 иза поноћи! Уз стандардне старе „разараче“ попут „Није све тако сиво“, „Питала си ме“, „Soundtrack за живот“ и других Загрепчани су понудили, а публика је сјајно прихватила, и песме са новог албума „Дани затворених врата“.

Пиву су на главној бини претходили њихови суграђани Елементал, који су потпуно оправдали премијерни наступ на Арсеналу – експлозиван почетак уз „Режи ме“ и „Неустрашиви“ наговестио је одличан сет у ком су се нашли „Природа и друштво“, „Мале ствари“, „Проклета љубав“, „Из дана у дан“…

„Ја сам друга генерација из моје обитељи која је у Крагујевцу. Стари ми је овдје осамдесетих био ударник“, нашалила се певачица Реми.

Група Бабе је била уз Хладно пиво и Елементал „ударна песница“ на Main Stage-у. Жика Миленковић и екипа су Крагујевчанима понудили одличну свирку, током које су на сјајан пријем наишле „Лоша навика“, „Да те видим голу“, „Сланина “, „Чешемо се“, „Пиксла од кристала“, као и ударни тандем хитова – „Ко ме тер’о“ и „Ноћ без сна“.

На Main Stage-у су наступили и београдски Цонсецратион који је из темеља чврстом свирком продрмао Арсенал, као и крагујевачка Дебела Ненси чије текстове је знао добар број окупљених, а завршна „Буде ли те моји кораци“ певала се хорски.

Главне звезде Garden Stage-а несумњиво су били ветерани ирског звука Orthodox Celts који су извели чак две нове ствари – „Оне“ и „Саве Ме“ са предстојећег новог албума.

Фронтмен Аца Селтик на почетку је обећао да неће „причати вицеве, свирати баладе и смарати у било ком смислу“, па су се ређали хитови “The Irish Power“, „Whiskey in the Jar“, „Nancy Whiskey“, „Green Roses““…без приче и паузе између нумера.

„Ова свирка нам неће бити само најбоља, већ и најпрофитабилнија. Добили смо једну старку, LG мобилни телефон, ручни сат и један дукс“ – констатовао је Аца, показујући сваки од предмета који су завршили на бини захваљујући делиријуму у публици.

Луда журка на Гардену употпуњена је и са жестоким наступом крагујевачког Лудака у развоју (ЛУР). У „Заставиној башти“ наступили су и београдска хард роцк група Вране камене, блузери The Cockblockers из Крагујевца и The Highlanders из Ужица, као и црногорски панкери Друштво скривених талената и новопазарски Госпођо, бате.

Друге вечери Арсенала 26. јуна на Main-у наступају Ритам нереда, Бркови, Схаркс, Sharks, Snakes and Planes, С.А.Р.С. и Забрањено пушење, док су исте вечери 26. јуна на Garden-у Канда Коџа и Небојша, Прљави инспектор Блажа и Кљунови,Styptic, Forever Storm и Самостални референти. Програми почињу од 20:00.

Настави са читањем

Популарно