Останимо у контакту

Култура

Сутра почиње трећи интернационални фестивал камерне музике CONVIVIUM MUSICUM

Трећи интернационални фестивал камерне музике Convivum Musicum биће одржан од 14. до 17. марта 2016. године. Као и претходна два пролећа, сад већ традиционално, по трећи пут, организатори имају прилику да представе врхунске извођаче класичне музике који ће публику града Крагујевца упознати са импресивним делима камерне музике великих композитора.

Организатори су остали верни прогамском опредељењу Фестивала и пажљиво одабрали за посетиоце ансамбле камерне музике карактеристичне по саставу, ретко виђене на музичким сценама Србије. Они ће својим репертоаром и изузетним извођењима аудиторијуму пружити непроцењив доживљај и културни догађај.

Фестивал се реализује из помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије, Скупштине града Крагујевца, Италијанског института за културу из Београда и многобројних пријатеља Фестивала.

Програм Трећег интернационалног фестивала камерне музике Convivum Musicum:

14.03. – Ансамбл ЛИД ,трио из Београда
15.03. – Трио Аффекти из Келна,
16.03. – Ансамбл Convivum Musicum
17.03. – Марио Стефано Пјетродарки (бандонеон) и Лука Лућини (гитара) из Италије уз сарадњу гудачког квинтета Константинус из Ниша

Очекује  се да ће Фестивал ове године,као и претходних, оправдати своје постојање на културној сцени града Крагујевца и Србије.

Концерти у оквиру фестивала биће одржани 14, 15, 16 и 17. марта 2016. године од 20 часова у Свечаној Сали прве крагујевачке гимназије. Улаз је слободан.

Настави са читањем

Популарно