Останимо у контакту

Култура

Кристина Завалони у Крагујевцу

У Италијанском институту за културу у Београду синоћ је наступио џез квартет Кристина Завалони Special Dish, а већ вечерас на сцени Књажевско – српског театра, моћи ће да их чују и љубитељи џеза у Крагујевцу. 

Тим поводом, Миња Обрадовић члан Градског већа за управљање пројектима, међународну и унутрашњу сарадњу и Обрад Турковић помоћник градоначелника за информисање и унапређење положаја младих, организовали су пријем за Кристину Завалони и чланове квартета, коме је присуствовао и директор Италианског института за културу у Београду Давиде Скалмани.

Нама је било велико задовољство да помогнемо организацију једног оваквог догађаја у сарадњи са Италијанским институтом за културу. Ово је само један од низа догађаја у Крагујевцу, казала је Миња Обрадовић, јер на сваки начин покушавамо да што више културних збивања организујемо у нашем граду. Завалони је велика уметница и почаствовани смо њеним наступом у Крагујевцу. Поред тога, ово је доказ да велики и значајни културни догађаји не морају да се организују само у престоници.

Обрад Турковић је подсетио да је Крагујевац град у коме има много љубитеља џеза и да је Крагујевац домаћин односно организатор Међународног џез фестивала већ пуних 16 година. Овде су, рекао је Турковић наступила велика светска имена и драго нам је што на тај списак можемо да упишемо и име Кристине Завалони.

Први пут долазим у Србију и веома сам срећна и почаствована – нагласила је Кристина Завалони. Тек сам два дана овде, али ми први утисак говори да музика чини суштину бића са ових простора. Поред топлине са којом смо примљени, публика је веома пажљива и припремљена, а то је посебна сатисфакција која нас испуњава.

Захваљујући се на подршци у организацији концерта, директор Италијанског института за културу Давиде Скалмани је казао да је Крагујевац за Италију веома битан град не само у привредном него и културном смислу. Имајући у виду да на Универзитету постоји одсек за италијански језик и културу надам се да ћемо наставити сарадњу у области културе и лингвистике.

Настави са читањем

Популарно