Останимо у контакту

Култура

Одржан Божићни концерт и изложба наставника и сарадника Универзитета у Крагујевцу

У понедељак, 11. јануара 2016. године, у Универзитетској галерији одржан је Божићни концерт и изложба наставника и сарадника Универзитета у Крагујевцу.

Четврту годину заредом Универзитет у Крагујевцу организовао је Божићни концерт својих професора и студената. Ове године, по први пут је отворена и Божићна изложба радова наставника и сарадника Универзитета у Крагујевцу.

Своје радове изложили су наставници и сарадници Одсека за примењене уметности (Катедра за зидно сликарство, Катедра за графички дизајн и Катедра за унутрашњу архитектуру). У другом делу вечери, на концерту су наступили наставници, сарадници и најбољи студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета, као и професори Универзитета у Нишу.

Посетиоци су имали прилику да чују Мешовити камерни хор ФИЛУМ-а под диригентском палицом Катарине Станковић, и уживају у композицијама популарне и класичне музике, прилагођеним празничној атмосфери, уз гласове сопрана и баритона, звуке клавира, хармонике, обое, флауте, виолине и виолончела.

Настави са читањем

Популарно