Останимо у контакту

Култура

Отворен 11. Фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала

Једанаести по реду Међународни фестивал камерних хорова и вокалних асамбала свечано је отворен синоћ у простору Кнежевог арсенала наступом камерног хора Лицеум.

Овогодишњи 11. фестивал камерних хорова у организацији Музичког центра окупља хорове из Србије, Турске, Словеније, Румуније, Грчке и Бугарске. Хорови ће свој програм представити у просторијама Прве крагујевачке гимназије и галерији Народног музеја, док ће завршни концерт бити организован у холу Дрге гимназије.
Градски камерни хор Лицеум, заједно са камерним мушким хором из Крагујевца имао је част да синоћ отвори 11. традиционални фестивал камерних хорова, у простору Кнежевог арсенала.
У Крагујевцу сваког дана концерти ће бити одржавани у два теримна у 20.00 и 22.00 сата и то на две локације у Свечаној сали Прве гимназије и Галерији Народног музеја. Вечерас у 20.00 сати у Првој крагујевачкој гимназији, програмом “Звуци Анадолије“ представиће се Полифони хор из Анкаре, док ће у 22.00 сата у Галерији Народног музеја наступити Ars vocalis из Београда. Назив програма је Фолклор као инспирација.

[box title=““ color=“#d0cdcd“]Међународни фестивал камерних хорова (од 2013. године, и вокалних ансамбала) основан је 1995. године, на иницијативу Скупштине града Крагујевца и Академског (сада Градског) камерног хора Лицеум из Крагујевца.Аутор основне концепције Фестивала је мр Милоје Николић, оснивач, уметнички руководилац и диригент Академског камерног хора Лицеум из Крагујевца, редовни професор на Факултету музичке уметности у Београду.[/box] 

Настави са читањем

Популарно