Останимо у контакту

Друштво

Карневал – Крагујевац мој главни град

У оквиру прославе Дана града и обележавања јубилеја – 200 година од проглашења прве престонице модерне Србије, кроз Крагујевац прошао је велики Ђурђевдански карневал. Ове године под слоганом Крагујевац – мој главни град, поред традиционалног дечијег карневала у дефилеу учествовале су значајне републичке и градске институције и установе, привредна друштва, предузетници и удружења.

Пред представницима делегација градова побратима и пријатеља, амбасада, гостију Крагујевца, представника локалне самоуправе и Крагујевчана, учесници карневала пронели су дух прве престонице па су колону предводили глумци Књажевско-српског театра у костимима кнеза Милоша и кнегиње Љубице.

pjermedia_djurdjevdan_karneval_060518-8264

Фото: ПјерМедиа / Петар Младеновић

Поред традиционалних учесника бајкера мотоклуба “Смак“, љубитеља Веспи и Фића, удружења и организација из других градова Лесковца, Крушевца, Грачанице, Лајковца, малишана предшколских установа, основних, средњих школа, студената факултета крагујевачког Универзитета, плесних и спортских клубова, у дефилеу били су и представници Друштва српско-палестинског пријатељства. Због значајног јубилеја у колони карневала били су и припадници Војске Србије, Полицијске управе, Друштва добровољних ватрогасаца, представници фабрике Застава Оружје, Завода за хитну медицинску помоћ, Апотеке Крагујевац и других градских предузећа и установа као и привредних друштава. 

pjermedia_djurdjevdan_karneval_060518-8269

Фото: ПјерМедиа / Петар Младеновић

Велики Ђурђевдански карневал кренуо је од Великог парка улицом Краља Александра I Карађорђевића поред Саборне цркве улицом 27. марта и Трга Радомира Путника. Део поворке зауставио се испред зграде Градске управе где је приређен концерт Великог народног оркестра и вокалних солиста Центра Абрашевић а на Тргу код крста одржан је забавни програм и традиционално избор најлепших карневалских маски.

Идеја о великом Ђурђевданском карневалу проистекла је од традиционалног карневала који се до ове године организовао, са циљем да се увећа број учесника, представе све значајне установе и институције и такав постане нова традиција у обележавању Ђурђевдана.

Настави са читањем

Популарно