Останимо у контакту

Вести

Михајловићева са градоначелником Крагујевца о новим инфраструктурним пројектима у Шумадији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем и његовим сарадницима, са којима је разговарала о могућностима сарадње Министарства и Града на инфраструктурним пројекатима у Крагујевцу.

Михајловићева је исказала спремност да Министарство помогне у кључним пројектима за Крагујевац, као што је „Шумадијски коридор“ који би повезао Крагујевац, Краљево и Чачак и који би омогућио конекцију са аеродромом у Лађевцима, као и северне обилазнице око града.

“За обилазницу је потребно да израдите идејни пројекат и прилагодите план детаљне регулације. Моји сарадници и стручњаци „Путева Србије“ биће вам на располагању. Ово се односи и на решење за смањење оптерећења градских раскрсница”, рекла је Михајловићева.

pjermedia_mihajlovic_nikolic_011118_15

ФОТО: ПјерМедиа / МГСИ

Градоначелник Крагујевца затражио је и помоћ око изградње инфраструктуре у индустријској зони Крагујевца, где компанија “Сименс” припрема фабрику за производњу локомотива, вагона и трамваја у којој ће посао наћи око 8.000 радника.

“Министарство и ресорна друмска и железничка предузећа помоћи ће да се испуне сви предуслови за отварање фабрике. То се односи како на изградњу и реконструкцију путева, тако и на неопходну железничку инфраструктуру”, рекла је Михајловићева.

На састанку је било речи и о изградњи станова за службе безбедности у Крагујевцу, за које ће крајем новембра бити расписан јавни позив.

Настави са читањем

Популарно