Останимо у контакту

Забава

Авантура парк у Kрагујевцу отворен за посетиоце од петка, 22. маја

Фото: Промо / СПД Раднички

Авантура парк на Шумаричком језеру биће отворен за посетиоце од петка 22. маја, па ће Kрагујевчани моћи да уживају у додатним садржајима на отвореном.

Омиљено излетиште многих Kрагујевчана, које је било затворено током ванредног стања, поново је на располагњу свим грађанима од 4. маја. Из Спортског привредног друштва Раднички, под чијом је ингеренцијом Шумаричко језеро, поручују да ће отварањем Авантура парка знатно бити повећана посећеност, али подсећају грађане да поштују препоруке струке.

Сведоци смо да се живот у Kрагујевцу полако враћа и да после ванредног стања и свих проблема које смо имали са корона вирусом, можемо да потврдимо да су туризам и спорт две гране које су највише погођене и да ће се тек осетити прави губици. СПД Раднички и Градска туристичка организација позивају грађане да се полако врате на наша шеталишта, да дођу на Шумаричко језеро и уживају у чарима Авантура парка, али у складу са свим препорукама о безбедности и предострожности и мерама које прописује струка, истакао је Бојан Илић, дирекор СПД Раднички Kрагујевац. 

Авантура Парк биће отворен сваког дана током целе недеље од 10 до 19 часова. Цена улазнице је као и претходних година – 300 динара, док “Агилитy” полyгон најмлађи Kрагујевчани могу да користе бесплатно, али уз обавезан надзор родитеља.

Ове године почињемо нешто раније са радом у Авантура парку. Радује чињеница да је дошло до попуштања мера које се тичу кретања становништва, тако да ће сви наши суграђани који су провели доста времена у изолацији моћи да изађу у природу на Шумаричко језеро и да уживају у спортско-рекреативном и забавном садржају, као и сви домаћи туристи које очекујемо у току лета у нашем граду, рекао је Бојан Павловић, дирекор ГТО Kрагујевац.

Иначе, планирано је да током лета буде постављено игралиште за децу, непосредно изнад обале Шумаричког језера, па ће на једном од најпосећенијих излетишта у Шумадији посетиоцима бити омогућено додатно уживање у дружењу и игри у природи.

Настави са читањем

Популарно