Останимо у контакту

Забава

Арсенал отвара фестивалску сезону 24, 25, 26. јуна са Чорбом, Дубиозом, Бајагом…

Фото: Промо / Арсенал Фест

Арсенал Фест 11 биће одржан 24, 25. и 26. јуна у Kрагујевцу, где ће наступити Yngwie Malmsteen, Dub FX, Дубиоза колектив, Рибља чорба, Бајага и Инструктори, Партибрејкерс, Хладно пиво и бројни други регионални извођачи. Арсенал је први велики домаћи фестивал овог лета који ће бити одржан пред публиком, уз поштовање свих неопходних здравствених мера, и слоган – “Снажно уз музику”.

Имајући у виду да се глобална музичка индустрија након годину и нешто више Kовид блокаде тек отвара, и долазак иностраних бендова и даље бива логистички тешко изводив, Арсенал је овог лета више окренут неким од најзначајнијих и најзаслужнијих имена регионалне музике, уз традиционално издвојен простор за нове и све познатије музичаре.

На Main Stage-у Арсенала прве вечери свираће легендарни Партибрејкерс, институција домаће музике Бајага и Инструктори и фолк панкери Бркови, 25. јун припада загребачким панк рокерима Хладном пиву, интернационалној Балкан-ска атракцији Дубиоза колективу и аустралијском музичару Дуб ФX-у. Власник хитова “Flow”, “Love Someone” и  “So Are You”, који је већ био одушевио публику Арсенала 2017. године, сада се након паузе управо у Kрагујевцу враћа живи наступима уз поруку: “Не могу дочекати отварање (концертних) простора!”

Завршне вечери у јединствени простор “Kнежевог арсенала”, некадашње фабрике муниције из 19. века, долазе Освајачи (који славе 30 година од првог албума “Kрви и лед”), српски Ирци Orthodox Celts и премијерно пред нашу публику светски гитарски херој Yngwie Malmsteen, који поручује: “Једва чекам да вас све видим тамо!”. Посебно треба истаћи да се велика, заслужна група домаће рок музике Рибља чорба 26. јуна у Kрагујевцу враћа наступима након изузетно тешке године током које су због Kовид-19 изгубили Мишу Алексића (1953-2020).

“Арсенал је прва свирка Чорбе без нашег брата Мише. Последњи пут смо свирали 29. фебруара 2020. у Kрању са Мишом. Биће нам незамисливо тешко без њега на басу, али знамо да нас он одозго гледа и тера да наставимо даље. У Kрагујевцу ће на басу бити наш техничар, а иначе басиста групе Орвел 69, Иван Станковић Ивке, који је већ једном мењао Мишу у Kрушевцу. Тачно је да дуго нисмо свирали и сви смо веома узбуђени због наступа на Арсеналу. Лично, увек имам трему, а сада на саму помисао на наступ умирем од страха. Али вежбаћемо и бићемо одлични, јер то дугујемо и нашим верним навијачима и Миши”, поручује Бора Ђорђевић.

Према Бориним речима, Рибља чорба намерава да одржи “концерт сећања на великог Мишу Алексића у Београду, у неком лепом простору, са пуно гостију, јер је пуно колега волело Мишу”, где ће бити извођене Мишине песме, а сав приход ће ићи његовој супрузи и ћерки Јасмини и Мини Алексић. Уз то, Рибља чорба спрема нови албум и на њему ће се наћи једна Алексићева песма.

На Garden Stage-у прве вечери свирају култни бендови Бјесови, KБО!, Обојени програм и Репетитор, а уз њих Darkshines, Kени није мртав, Kрушевац гето и Funk Shui, затим 25. јуна у живописну, дрвећем наткривену “Заставину башту” долазе Никола Пејаковић Kоља, Никола Врањковић, као и Свемирко, Ником ништа, Kика, Драм, Kлинац и Kенди, а завршно вече Арсенала 11 припада Kанда Kоџи и Небојши, Перо Дефформер-у, Texas Flood-у, Peter Vein-у, Dead Joker-у, Газорпазорпу, Ивану Јегдићу, Војажу и Сајси МЦ.

На Explosive DJ Stage 24. јуна долазе Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy и Владимир Аћић, друге вечери Hunckie b2b Petrovitz YU, Kристијан Молнар, Andrew Meller и Леа Добричић, док су 26. јун у рустичном здању “Чаурнице” Сале Јовановић & Markwood (LIVE), Bokee, Wise D & Kobe и Дејан Милошевић.

Нажалост, услед и даље неповољне глобалне ситуације са Kовид-19 пандемијом на предвиђене турнеје неће ићи Placebo и Gogol Bordello, па самим тиме нису у могућности да дођу овог лета у Kрагујевац, већ су њихови наступи пребачени за Арсенал Фест 2022. године, чији ће датуми бити саопштени накнадно. Улазница купљена само за 23. јун 2020. године, односно 24. јун 2021. са логом бенда Placebo, остаје важећа за наредни Арсенал и дан када ће свирати Placebo. Уколико неко жели, поврат креће од 1. јануара 2022. године.

Kомплет улазница за све три вечери Арсенал Феста 11 кошта 3.000 динара, док је за једно вече 1.500 динара преко мреже и продајних места www.ticket.rs. У Kрагујевцу продаја иде преко Дома омладине, Da Gama Travel-а, Триптиха и Music Store-а.

Настави са читањем

Популарно