Останимо у контакту

Спорт

Ватерполисти Радничког поново у води

Фото: Промо / СПД Раднички

После двомесечне паузе услед пандемије коронавируса, освајачи Kупа Србије и Регионалне А2 лиге, ватерполисти Радничког, поново су ускочили у базен и започели припреме иако је још увек непознато да ли ће се Супер лига наставити.

Свакако су у овој паузи ватерполисти најгоре прошли, јер су остали ускраћени за тренирање у води које ништа не може да замени, па чак ни групни тренинзи преко интернета кроз које су покушавали да остану у каквој-таквој форми. Ови врхунски професионалци не памте када су толико дуго били ван базена, јер су чак и у време краткотрајних пауза имзеђу клупских и репрезентативних обавеза радили индивидуално. Стога су сви били срећни када су пре скоро две недеље поново скочили у базен и започели припреме у складу са препорукама Владе Србије.

Најпре бих желео да се захвалим Граду и Спортском привредном друштву Раднички што су реаговали одмах након попуштања мера и омогућили нам да кренемо са тренинзима. Два месеца без тренинга је стварно предугачак период и јако је важно што смо се коначно окупили, истакао је Урош Стевановић, тренер Радничког.

У овом тренутку екипа је комплетна, изузев странаца, чији се повратак очекује у случају да се настави првенство, што је још увек упитно. Одржавају се састанци у Ватерполо савезу и надамо се да ће нам омогућити да завршимо сезону у базену. Надам се да ће то бити онако како смо започели и да ћемо после освајања Kупа и Регионалне А2 лиге доћи и до титуле шампиона Србије. Било како било, најважније је да смо коначно кренули да тренирамо, закључио је Стевановић.

Одлука о наставку Суперлиге требало би да се донесе почетком јуна, али ће Kрагујевчани у сваком случају наставити да тренирају, како би надокнадили изгубљено и наставили да напредују. Пауза је била дуга и даћемо све од себе да се у наредном периоду што боље припремимо за наставак такмичења. Уколико се првенство откаже, наставићемо са тренинзима и припремама за наредну сезону. Два месеца ван воде је стварно дуг период, али како је нама тако је и осталима и надамо се наставку сезоне, рекао је Никола Томашевић, капитен Радничког.

Настави са читањем

Популарно