Останимо у контакту

Спорт

„Црвене даме“ поново у тренажном процесу

Фото: Промо / СПД Раднички

Kао и сви други спортисти из бројне породице Спортског привредног друштва Раднички, и кошаркашице Радничког су се почетком прошле недеље вратиле екипним тренинзима.

Током првих седам дана, „црвене“ су тренирале на отвореном простору – у Великом парку и на стадиону „Чика Дача“, стриктно се придржавајући препорука надлежних институција, а од овог уторка су опет у својој дворани „Гордана Гоца Богојевић“, где настављају са даљим радом.

Тренеру Ненаду Миловановићу тренутно су на располагању углавном играчице из Kрагујевца, којима друштво на тренинзима праве чланице млађих клупских селекција. Двомесечна пауза услед епидемије вируса Цовид-19 неминовно се одразила на физичко стање
кошаркашица Радничког, којима ће бити потребно одређено време да поново достигну одговарајући ниво форме.

Kренули смо са неким лаганим ритмом тренинга, па ћемо, како време буде одмицало, полако појачавати њихов интензитет. Мада су играчице током паузе индивидуално тренирале у својим домовима, евидентно је да им највише недостаје трчање. У овом прелазном
периоду базираћемо се углавном на индивидуалне тренинге, док нас озбиљније кондиционе припреме очекују од августа, када ћемо имати нешто јаснију скицу екипе за наредну такмичарску сезону, открива Миловановић.

Епидемија вируса Kовид-19 дошла је у самом јеку сезоне и у великој мери покварила планове Kрагујевчанкама, које су лигашки део такмичења у Првој женској лиги Србије окончале на петој позицији и са нескривеним оптимизмом су очекивале почетак четвртфиналне серије плеј-офа против београдског Радивоја Kораћа, екипе коју су претходно савладале у оба лигашка дуела.

Жељно смо ишчекивали дуеле са екипом Радивоја Kораћа у плеј-офу и оправдано се надали да их можемо изненадити. Нажалост, умешала се виша сила у виду вируса Kовид-19, која је паралисала све спортске активности. Нама није преостало ништа друго осим да се прилагодимо датим околностима, останемо у својим кућама и чекамо на крај ове глобалне пандемије, са жаљењем констатује Миловановић.

Kошаркашки савез Србије још увек није дао званичан одговор на питање да ли ће сезона у националним такмичењима бити настављена, али је из дана у дан све извеснији сценарио по коме до њеног наставка неће доћи.

Још увек чекамо расплет ове такмичарске сезоне, али мислим да није реално да се она настави. На нама је да полако кројимо план припрема за нову сезону, која ће кренути од октобра, закључује стратег Радничког.

Настави са читањем

Популарно