Останимо у контакту

Спорт

Тројица крагујевачких одбојкаша на припремама репрезентације

Фото: Промо / СПД Раднички

Мушку одбојкашку репрезентацију Србије током јуна очекује период тридесетодневних припрема на две различите локације – у Београду и у Врњачкој Бањи. Позив за ову репрезентативну акцију добила су двојица одбојкаша Радничког Никола Гоић и Алекса Матић, као и Лазар Ћировић, који тренутно одржава форму тренирајући са крагујевачким клубом.

За разлику од Ћировића и Матића који већ имају искуство са претходних репрезентативних припрема, Никола Гоић ће по први пут имати прилику да тренира са националним тимом. Велика је то сатисфакција за 26-годишњег Kрагујевчанина, који већ годинама слови за једног од најбољих блокера у Супер лиги Србије.

Велика ми је част и задовољство што сам позван на припреме националног тима. То је циљ којем сваки спортиста тежи од самог почетка своје каријере и поуздан знак да неко цени моје играчке квалитете. Овај позив не доживљавам само као свој лични успех, већ као продукт заједничког рада свих људи у Одбојкашком клубу Раднички, пре свега мојих саиграча и стручног штаба. Сигурно је да ћу се максимално потрудити да оправдам указано поверење селектора – поручује Гоић.

Најбољи српски одбојкаши окупиће се 27. маја у београдском хотелу „М“ како би се тестирали на присуство вируса Ковид-19. Након тестирања, Kовачеви изабраници ће у периоду од 1. до 14. јуна тренирати у Београду, а потом се селе у Врњачку Бању на завршни део дрила, који ће потрајати до краја месеца.

Подсетимо, „орлови“ су овог лета требали да наступе у Лиги нација, која је због ситуације са вирусом Ковид-19 одгођена за мај 2021. године.

Настави са читањем

Популарно