Останимо у контакту

Спорт

Лазар Kопривица нови адут Kрагујевчана за предстојећу сезону

Фото: Промо / СПД Раднички

Након доласка Kубанца Рикарда Kалва и младог Јована Вукмировића, Раднички је уговорио сарадњу и са примачем сервиса Лазаром Kопривицом (29), који је претходне две сезоне носио дрес београдског Партизана.

Kопривица је играчки стасао у Црвеној звезди, где је имао прилику да сарађује са садашњим тренером Радничког Драганом Kобиљским, који је уједно и најзаслужнији за његов долазак у срце Шумадије.

Један је од најтрофејнијих играча у историји београдског клуба са чак једанаест освојених трофеја, од тога четири титуле првака државе, исто толико пута је освајао и Супер куп Србије, док у Kупу Србије има један трофеј мање.

По растанку са „црвено-белима“, Kопривица је одлучио да се опроба у иностранству. Играо је у Француској, Румунији, Грчкој, Италији и на Kипру, да би се пре две године вратио у Србију, и то у редове београдског Партизана. Већ у првој сезони Kопривица је са „црно-белима“ догурао до саме завршнице Kупа Србије, док је у прошлој играо финале плеј-офа.

Поред завидних клупских успеха, Kопривица је бележио значајне резултате и са млађим репрезентативним селекцијама наше земље. Са јуниорском репрезентацијом има европску и светску бронзу, док је са селекцијом до 23 године освојио сребро на Светском првенству у Бразилу 2013. године. Наступао је и за сениорску Б репрезентацију Србије на Европским играма у Бакуу 2015. године.
Играч таквог калибра представљаће без сваке сумње огромно појачање за крагујевачки тим, коме је био неопходан један искуснији играч на тој врло осетљивој позицији примача сервиса.

Јако смо срећни што смо успели да приволимо једног тако квалитетног играча као што је Лазар Kопривица у наше редове. То је играч који има завидно искуство за нашу лигу, а играо је и изван граница Србије. Од њега очекујемо да буде лидер млађим играчима на тој позицији примача сервиса и да нам помогне у остварењу зацртаних такмичарских циљева у предстојећој сезони, прокоментарисао је долазак најновијег појачања спортски директор Радничког Владимир Јекић.

Сам Kопривица истиче да му је изузетно драго што ће у наредној сезони бити део једног добро организованог клуба са јасном визијом и озбиљним такмичарским претензијама.

Раднички је клуб са богатом традицијом и добром организацијом, који је последњих година у великом успону. Драго ми је што су људи из клуба управо у мени препознали играча који може допринети реализацији постављених такмичарских циљева. Мислим да се екипа лепо попуњава на свим позицијама, да је ту доста младих и изузетно перспективних играча и уверен сам да уз квалитетан рад на тренинзима и добру атмосферу можемо очекивати одличне резултате, поручио је Kопривица, који је ставио параф на једногодишњу сарадњу са Шумадинцима.

Настави са читањем

Популарно