Останимо у контакту

Спорт

За посебне програме у области спорта Крагујевац определио 1,2 милиона динара

Фото: крагујевац.рс

За посебне програме у области спорта за 2021. годину град Крагујевац је определио   1.270.000,00 динара. Уговоре о финансирању/суфинансирању посебних програма организација/удружења којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта средствима буџета града са представницима 9 спортских организација потписали су Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт и Бојан Илић, директор Спортског привредног друштва „Раднички“ д.о.о. Крагујевац.

За посебне програме у области спорта, Крагујевац је определио 1,2 милиона динара за пет спортских организација, клубова и четири спортска клуба који ће добити субвенционисане термине за тренинге на затвореним базенима СПД Раднички. То је још једна ствар којим показујемо да не заборављамо и да нам је стало до аматерског спорта, подржавамо и негујемо широку плејаду спортских активности.

Председник ронилачког клуба Крагујевац каже да субвенционисано коришћење термина на затвореним базенима СПД Раднички јесу примарни услов да би се бавили овом врстом делатности. Он се захвалио граду и СПД Радничком што су имали слуха, изашли у сусрет и омогућили да после краће паузе поново крену са интезивним тренинзима.

Чланови нашег клуба се такмиче у свим подводним дисциплинама који обихватају слободно роњење, подводни хокеј, стрељаштво, биатлон а надам се да ћемо ускоро имати и могућности да организујемо неко од тих такмичења како би наши суграђани могли да дођу и да се увере колико су то атрактивни спортови, рекао је председник клуба.

Поред Ронилачког клуба Крагујевац, термине на затвореним базенима у оквиру реализације посебног програма спортске организације/удружења за одржавање тренинга добили су СК “Пират“, ПК Раднички 1969 и Пливачко спортско удружење Орка. За суфинаснирање посебних програма средстава су добили Универзитетски спортски савез Крагујевца, Национални спортски савез 3X3 баскет, Стерљачко стреличарско удружење Тора, Гиманстичко спорстко удружење Крагуј и ФК Слобода из Грбица.  

Настави са читањем

Популарно