Останимо у контакту

Друштво

Потписани уговори о реализацији пројеката у области омладинске политике

Фото: крагујевац.рс

Представници 13 организација, удружења потписали су данас уговоре о финансирању/суфинансирању пројеката из области омладинске политике. Уговоре је, у име града, представницима удружења уручио Стефан Јовановић,  помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

За реализацију пројеката, финансирање/суфинансирање удружења и организација из области омладинске политике град Крагујевац је предвидео буџет у износу од два милиона динара. Јавним конкурсом који је град Крагујевац расписао у марту предвиђене су две области за које су удружења и организације могле да аплицирају за средства  а то су запошљивост младих и креативне индустрије које имају за крајњи циљ побољшање и унапређење  положаја младих кроз реализацију тих пројеката. Од 19 пристиглих предлога,  одобрена су средства за 13 пројеката, а ради се о веома интересантним и атрактивним пројектима. Надам се да ће удружења имати ефикасну реализацију својих програма и пројеката и побољшати како квалитативно тако и квантитативно своје референце и истовремено остварити циљеве, рекао је Јовановић, помоћник градоначелника.

За пројекат Нека те сунце покреће –Соларна станица, средства је добила Омладинска организација Шумадије, Удружење  VIBE  за VIBE Digital Experience. Удружење грађана Business Innovation Programs BIPS за програм ’’Твој каријерни пут“ је добило средства, а  Удружење студената Економског факултета у Крагујевцу ове године реализоваће програм Предузетник на испиту. Асоцијација студената ПМФ-а у Крагујевцу конкурисала је за средства за Летњу школу информатике моделирања. Развојни бизнис центар је добио средства за пројекат Стартуј своју каријеру, а Ромски информативни центар ће се бавити Образовањем ка новим могућностима у запошљавању, Женски центар 21. век реализоваће Акције младих у мањинским заједницама –Право на рад, Омладина ЈАЗАС-а Крагујевац ове године добила је подршку за реализацију програма Едукуј се и ти!, Међународно удружење студената економских и комерцијалних наука – AIESEC  Локални комитет Крагујевац-„Предузетништво за младе (енг. Entrepre Youth). Удружење грађана „Једнаки“ добили су средства за програм Подршке младима у развијању вештина за запошљавање.

Настави са читањем

Популарно