Останимо у контакту

Друштво

Градоначелник са сарадницима обишао дежурне службе

Фото: крагујевац.рс

Градоначелник, Никола Дашић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић и заменик градоначелника, Ивица Момчиловић, обишли су вечерас, традиционално, службе које дежурају у новогодишњој ноћи – Завод за хитну медицинску помоћ, Полицијску управу Крагујевац и Ватрогасно – спасилачку бригаду. Нажалост, како кажу, посла је већ било. У раним вечерњим сатима догодиле су се две саобраћајне несреће у којима је повређено седам особа.

Све службе су, као и увек, спремне да одреагују у сваком тренутку. Нажалост, вечерас већ имамо два удеса. Желим овом приликом да апелујем на све суграђане да буду одговорни у вожњи . Штета је да се изгуби живот или да се доживе повреде и трауме без неког великог разлога, у овако дивној ноћи – казао је градоначелник Дашић и пожелео мирну ноћ свима који дежурају у новогодишњој ноћи.

У Заводу за хитну медицинску помоћ, како кажу, ова ноћ је као и свака друга. Ужурбана атмосфера, телефони непрестано звоне, екипе се смењују на терену. Приметно је, како кажу, да се јавља на преглед велики број деце са симптомима као што су бол у грлу, кашаљ, висока температура.

Нама је вечерас ноћ као и свака друга, имамо четири теренске екипе и једну дежурну у амбуланти Завода. Нажалост, вечерас смо имали и излазак на место удеса.Уобичајена пракса је да сутра, дан после дочека Нове године, буде више посла за нас.Препоруке за наше суграђане су да препознају и прате оно што им организам каже. Ако имају неку терапију коју користе, да је узму на време, да буду умерени у свему. Време је променљиво и велики број пацијената који имају хронична обољења реагују на те промене.У име  колектива нашег Завода, желимо нашим суграђанима да их здравље добро служи и да немају потребу да позову број 194 – каже Гордана Ђокић, директорка Завода за хитну медицинску помоћ.

И Ватрогасно-спасилачка бригада Крагујевац спремна је за новогодишњу ноћ.

Спремни смо за новогодишњу ноћ, све јединице су максимално спремне, мобилне, возила се налазе у стању тренутне мобилности и спремности. У поноћ очекујемо ватромет, и ми ћемо дежурати током извођења ватромета и током концерта на Ђачком тргу. Генерална препорука је да је људски фактор први узрочник пожара. Покушајмо да заједничким снагама тај  проценат сведемо на најмању могућу меру. Ту пре свега мислим и на пиротехнилу, и на игру шибицама, упаљачима, прскалицама, петардама – каже Ненад Милошевић, комадант Ватрогасно-спасилачке бригаде.

Настави са читањем

Популарно