Останимо у контакту

Политика

Конвенција УРС-а 13. новембра у Арени

Зоран Палчић, портпарол ЗАЈЕДНО ЗА ШУМАДИЈУ, најавио је одржавање програмске конвенције УРС која ће бити одржана у недељу 13. новембра у београдској “Арени’‘. “ На конвенцији ће говорити лидери и функционери УРС, председник ЗАЈЕДНО ЗА ШУМАДИЈУ Верољуб Стевановић, иначе заменик председника УРС, Млађан Динкић, председник УРС и Милан Панић, реформски премијер СРЈ из деведесетих и један од лидера демократских снага из времена борбе за демократизацију Србије.

УРС ће у недељу опет поновити своје захтеве за хитно отпочињање процеса суштинске децентрализације и регионализације Србије, као кључних услова за даљу демократизацију Републике, јачање њених институција и обезбеђивање равномерног регионалног развоја“, рекао је Палчић. Према његовим речима ЗАЈЕДНО ЗА ШУМАДИЈУ је обезбедила организовани превоз за  2.500 чланова, а већ сада се може рећи да ће УРС на својој конвенцији обезбедити присуство  20.000 људи, колики је  капацитет највеће дворане у Србији.

За крагујевачког превозника Аутосаобраћај изгледа да стижу бољи дани. Судећи према речима Јована Рвовића, члана економског тима Градског одбора странке у Крагујевцу:  „ Постранзициони проблеми, предимензионирани капацитети, технолошки вишак радника, наслеђена лоша организациона структура, текућа неликвидност, као и многобројне афере угрозиле су опстанак крагујевачког Аутосаобраћаја. Крајем 2009. и почетком 2010. пословне године текућа неликвидност, тј. обавезе према банкама, лизинг кућама, добављачима и радницима је износила преко 1. 150.000.000 динара, што је претило да ово привредно друштво оде у стечај.“ Он је истакао да је једина помоћ у том моменту стигла од стране Локалне самоуправе и градоначелника Верољуба Стевановића.

Он је посебно истакао улогу градоначелника Верољуба Стевановића који је решио проблем градског превоза и технолошких вишкова из те радне јединице, пресељена је гаража из Станова у Белошевац, предузеће је за 18 месеци исплатило 15 плата радницима, а за 958 радника повезан је стаж за период од 2005.  године до 31.12. 2010. године. Од имовине фирме ништа није отуђено, она је на нивоу од 905.388.082 динара, а обавезе су од 1, 150.000.000 сведене су на 650. 000.000, банкама и лизинг кућама исплаћено је 137. 000.000 динара.

.

Настави са читањем

Популарно