Останимо у контакту

Вести

Министар Петровић отворио реконструисане погоне млекаре Мегле

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић заједно са власником МЕГЛЕ Групе из Немачке, господином Тонијем Мегле-ом отворио је данас реконструисане погоне млекаре МЕГЛЕ у Крагујевцу.

Након потписивања уговора о купопродаји Млекаре Младост у марту 2011. данас је отворен реконструисан и обновљен погон млекаре Меггле Србија д.о.о. Највећа инвестиција у вредности од 2 милиона евра је Тетра Пак линија за пуњење млека и млечних производа, најмодернија такве врсте у Србији. Уложено је и 2 милиона евра у обнављање инфраструктуре и реконструисање производног погона. Поред техничког и технолошког напретка, инвестиције су довеле и до проширења постојећих капацитета. Повећан је и дневни пријем сировог млека са 60 на 170 тона.

Овом догађају су присуствовали и државни секретар Игор Момчиловић, члан Градског већа за привреду и приватно предузетништво Владо Вучковић, финансијски директор Меггле АГ Christian Sedlatschek, председник управног одбора Меггле Србија Горан Тадић и члан Управног одбора Бранимир Богдан.

.
Настави са читањем

Популарно