Останимо у контакту

Политика

Верољуб Стевановић изaбран за градоначелника

Верољуб Стевановић избран је данас за градоначелника Крагујевца на првој седници Скупштине града у новом сазиву, која је заказана по хитном поступку, на захтев 52 од 87 одборника.Стевановића је на ту функцију предложио председник Скупштине града Саша Миленић а за његов избор, тајним гласањем, гласало је 57 од 87 одборника.

Верољуб Стевановић коме је ово четврти мандат на месту градоначеника, након избора, рекао је да му је дужност да се још једном захвали грађанима Крагујевца, који су га, како је рекао, практично изабрали на ову функцију и одборницима који су то потврдили.

“Ја сам Хришћанин, православац а то много значи и мислим да је тренутак да то кажем. Прошли смо кроз једно тешко време и пре ове кампање и у кампањи чуо сам на свој и на рачун неких других људи много тога ружнога, и ево, ја као човек који је све то чуо све то праштам и све то заборављам али апсолутно заборављам, зашто то кажем зато што вас све молим да будемо тим. Да не схватите да је ово коалиција коју смо сада прочитали, рекли, утврдили. Сви смо коалиција. Све вас из опозиције молим да се понашате као да сте позиција, да предлоге и директне и индиректне дајете да о њима заједнички одлучујемо и да их прихватамо ако се о томе заједнички договоримо“, рекао је Стевановић.

Градоначелник је рекао и да је програм који је коалиција заједно за Шумадију Уједињени региони Србије предлочила јавности у кампањи детаљно разматран, осмишљен, изговорен, дат на увид.

“И нећу да кажемо да је то Свето писмо али да је готово то и управо вам зато кажем, прочитајте програме из 2004. и 2008. и видите да ли нешто од тога није реализовано. И управо због тога желим да потврдим на почетку мандата да ћемо га сигурно остварити али је за то потребно јединство па вас зато молим да сви заједнички, крагујевачки, као одговорни људи учинимо те кораке у низу који ће нам бити потребни“, рекао је Стевановић и додао да ће дати све од себе да тако буде.

На предлог градоначелника Верољуба Стевановића за заменика градоначелника изабран је др Небојша Здравковић, који је ту функцију обављао и у прошлом мандату. Одборници Скупштине града Крагујевца су на предлог градоначелника избарали и чланове Градског већа- за инвестиције и развој Небојшу Васиљевића дипломираног правника, за социјалну политику и друштвену бригу о деци др Славицу Бошковић, лекара, за комуналну привреду Зорана Јовановића дипломираног машинског инжењера, за привреду и приватно предузетништво Далибора Јекића, дипломираног економисту, за образовање, културу, информисање Драгослава Милошевића професора педагогије, за локалну самоуправу, регионални развој и сарадњу са Владом Србије Младена Филиповића, дипломираног економисту, за здравствену заштиту проф.др Александра Живановића професора Универзитета, за омладину, спорт, туризам проф.др Петра Веселиновића професора Универзитета, за науку и сарадњу са Универзитетом проф.др Зорана Тодоровића професора Универзитета, за животну средину, одрживи развој и сарадњу са удружењима Зорана Р. Прокића доктора ветеринарске медицине, за међународну сарадњу проф.др Добрицу Миловановића, професора Универзитета.

Градоначелник, заменик градоначелника и чланови Градског већа положили су заклетве и тиме је завршен извор извршних органа власти у Крагујевцу.

Настави са читањем

Популарно