Останимо у контакту

Вести

Отворен четврти Међународни Сајам туризма и руралног туризма

Државни секетар Сектора туризма у Министарству финансија и привреде Републике Србије, Др Горан Петковић, данас је отворио четврти Међународни сајам туризма и сеоског туризма на крагујевачком Шумадија сајму. “За четири године, сајам у Крагујевцу порастао је вртоглавом брзином, очигледно због тога што је концепт сајма добар, и зато што је профилисан, пре свега као сајам руралног и сеоског туризма, што је производ који се тражи, који се нуди и продаје страним туристима, рекао је др Горан Петковић.

Овогодишњи сајам окупио је преко 100 излагача из земље и региона, међу којима су поред туристичких организација и произвођачи етно сувенира, хране и пића. “Шумадија сајам заједно са ГТО Крагујевац, годинама гради ову манифестацију и на самом почетку били смо у дилеми којим путем да идемо, али мислим да смо изабрали добар пут. Сеоски туризам, едукација и развој овог дела туризма је наш план и наш пут, и мислим да нисмо погрешили, истакла је директорка маркетинга Шумадија сајма Сања Стаменковић Рашевић. Она је искористила прилику да се захвали свим излагачима, који су помогли да прошлогодишњи Сајам туризма у Крагујевцу добије највеће признање “Туристички цвет“ и изразила наду да ће следеће године са новим капацитетима, Шумадија сајам моћи да прими још већи број излагача, чија је заинтересованост из године у годину све већа.

Директорка Градске туристичке организације Крагујевац Снежана Милисављевић, рекла је да је свако од нас донео најлепше из својих крајева, и да сви ми заједно нудимо један сјајан туристички производ за међународно тржише на којем влада све веће интересовање за Србију и Балкан. Град Крагујевац је у односу на прошлу годину остварио број посета већи за 25 одсто, док је број ноћења повећан је за 50 одсто.

Четврти Међународни сајам туризма и сеоског туризма, отворен је до суботе 24. новембра, а поред упознавања са атрактивним туристичким понудама, посетиоци Сајма биће у прилици да присуствују презентацијама и стручним трибинама у Медија центру Шумадија сајма.

.

Настави са читањем

Популарно