Останимо у контакту

Вести

Аустријски новинари у посети Крагујевцу

У оквиру пројекта “Путевима Константина Великог“ а у сусрет обележавању 1700 година од доношења Миланског едикта група од 12 новинара из Аустрије данас је посетила Крагујевац. Циљ овог путовања, којим је осим посете нашем граду, предвиђен и обилазак Ниша, Пријепоља и Београда, је да се новинари упознају са политичким и привредним приликама у Србији, као и историјским знаменитостима. 

Према речима градоначеленика Крагујевца Верољуба Стевановића, који је са сарадницима организовао пријем у згради Града за госте из Беча, ово је прилика да представимо своје потенцијале и планове. Захваљујући атипичним мерама које смо предузели, Крагујевац се релативно брзо опоравио од последица санкција и транзиције и у економском смислу заузео треће место у Србији. Имамо велике амбиције, град смо са озбиљним инвестиционим замахом. Серијска производња у Фиату почела је јуче а по инвестицијама у области инфрастуктуре предњачимо у овом делу републике.

Мостови пријатељства су према речима Проф. Ерицха Леитенбергера портпарола “Про Ориенета“ из Беча веома важни у данашњој Европи, како у политичком, тако и економском смислу, како бисмо појачали међусобно разумевање и омогућили превазилажење постојећих предрасуда.

Највеће интересовање гости из Беча показали су за пословање Фиатове фабрике у Крагујевцу, затим за стопу незапослености, демографска кретања али и политичку ситацију како у земљи тако и у Крагујевцу, па до слободе медија. Одговарајући на то питање градоначелник Стевановић је објаснио гостима из Беча да у Крагујевцу постоје две регионалне телевизије Радио телевизија Крагујевац и Телевизија канал 9 које су апсолутно самосталне када је уређивачка политика у питању што потврђују и истраживања о гледаности њихових информативних програма. Медије једноствано, каже Стевановић, треба пустити да раде свој посао.

Настави са читањем

Популарно